Глузман – директорові ЦРУ: Прошу вас зупинити корупційну діяльність офіційного куратора ЦРУ в Україні

Глузман: Я не знаю, якими аргументами Возняк упливає на президента України, зупиняючи його намір прибрати Супрун із посади
Фото: Ростислав Гордон / Gordonua.com

Голова Асоціації психіатрів України Семен Глузман заявив, що брат виконувача обов'язків глави МОЗ України Уляни Супрун лобіює її інтереси, і попросив директора ЦРУ Джину Гаспел його зупинити.

Голова Асоціації психіатрів України Семен Глузман опублікував на своїй сторінці у Facebook звернення до директора Центрального розвідувального управління США (ЦРУ) Джини Гаспел, у якому заявив, що інтереси виконувача обов'язків глави МОЗ України Уляни Супрун нібито лобіює співробітник ЦРУ.

"Я змушений просити вас зупинити виражену корупційну діяльність вашого співробітника пана Возняка, офіційного куратора ЦРУ в Україні. Не маючи на те жодних повноважень від вас і не володіючи відповідною компетенцією, він наполегливо лобіює особисті інтереси своєї сестри Уляни Супрун, яка, на жаль, обіймає посаду виконувача обов'язків міністра охорони здоров'я України", – написав він.

На думку Глузмана, діяльність Супрун є руйнівною.

"Я не знаю, якими аргументами ваш співробітник пан Возняк упливає на президента України, зупиняючи його намір прибрати Супрун із посади в.о. міністра. Але я твердо знаю, що така поведінка пана Возняка в моїй країні є проявом тієї самої корупції, із якою Сполучені Штати Америки допомагають нам боротися. Переконливо прошу вас: зупиніть пана Возняка", – підсумував він.

Уродженку США Супрун призначили в.о. міністра охорони здоров'я в липні 2016 року. Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявляв, що подасть її кандидатуру на призначення міністром, щойно коаліція визначить спільну позицію щодо цього питання.

3 квітня 2018 року парламентський комітет із питань охорони здоров'я схвалив проект звернення до Кабінету Міністрів про звільнення Супрун і більшістю голосів висловив їй недовіру.

4 квітня Гройсман подякував Супрун за проведені нею реформи та дорікнув політикам, які критикують главу МОЗ, за цинізм і спроби піару.

Сама в.о. міністра не вірить, що в Раді досить голосів для її відставки. Вона наголосила, що її підтримують Гройсман і президент України Петро Порошенко, тому звільнятися не планує.

Глузман послідовно критикує Супрун і вимагає її відставки.