Голова Полтавської ОДА Синєгубов: За організаторами провокацій у Нових Санжарах стоять бізнес- та політичні угруповання

Олег Синєгубов: Ми не дамо корупціонерам використати непоінформованість людей і дестабілізувати ситуацію в області
Фото: adm-pl.gov.ua

Представники певних бізнес-кіл і політичних груп перейшли до дестабілізації та антидержавної діяльності, тому що бояться втратити доходи від корупційних схем, заявив голова Полтавської облдержадміністрації Олег Синєгубов, коментуючи вчорашні заворушення в Нових Санжарах.

Голова Полтавської облдержадміністрації Олег Синєгубов заявив, що за безладами в Нових Санжарах стоять зацікавлені в дестабілізації корупціонери. Про це він заявив на позачерговій сесії Полтавської обласної ради і написав у своєму Facebook.

"Мені відомо, що за тими, хто влаштовував провокації в Нових Санжарах, стоять, зокрема, і певні бізнес- та політичні угруповання. Вони бояться втратити прибутки, які раніше постійно отримували від корупційних схем. Щоб зберегти свою корупційну ренту, вони перейшли до відвертої дестабілізації, до антидержавної діяльності, яка загрожує національній безпеці. Виконавча влада області та я особисто повністю контролюємо ситуацію й не дамо корупціонерам використати непоінформованість людей і дестабілізувати ситуацію в області", – підкреслив керівник ОДА.

Пресслужба облдержадміністрації повідомляє, що Синєгубов протягом 20 січня перебував у Нових Санжарах, спілкувався з активістами, які виступали проти перебування пасажирів рейсу з китайського міста Ухань на карантині та обсервації в медичному центрі "Нові Санжари". Під час чергової зустрічі він зазначив, що евакуйовані з Уханя люди здорові, закликав активістів не панікувати, не вчиняти провокацій і не поширювати неправдивої інформації.

Увечері 20 лютого в селище Нові Санжари Полтавської області приїхали автобуси із громадянами, евакуйованими із китайського міста Ухань – епіцентру поширення коронавірусу SARS-CoV-2.

Жителі Нових Санжарів протестують проти поселення евакуйованих у селищі. Між правоохоронцями та місцевими мешканцями сталися зіткнення. Під час прибуття колони автобусів з евакуйованими українцями та іноземними громадянами місцеві жителі почали закидувати їх і поліцейських камінням, одна людина намагалася автомобілем наїхати на правоохоронців.

У селище прибули міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, голова Держслужби України з надзвичайних ситуацій Микола Чечоткін, прем'єр-міністр Олексій Гончарук, міністерка охорони здоров'я Зоряна Скалецька.

Поліція в Нових Санжарах після інциденту затримала 24 людей.