Гончарук заявив, що рішення залишити Авакова главою МВС було одним із найскладніших

Гончарук: Одна з реформ, яка не відбулася, – реформа поліції
Фото: DEV Challenge / Facebook

Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук нагадав, що правоохоронна система – найбільший блок із безпеки. Він висловив думку, що залишити на посаді міністра внутрішніх справ Арсена Авакова було правильним рішенням.

Під час формування Кабінету Міністрів України одним із найскладніших було рішення залишити у складі уряду міністра внутрішніх справ Арсена Авакова. Про це сьогодні в інтерв'ю журналістам повідомив прем'єр-міністр України Олексій Гончарук, пише "Інтерфакс-Україна".

За інформацією ТСН, прем'єр-міністр поспілкувався із журналістами кількох ЗМІ у саду на території Кабінету Міністрів України.

"Головний аргумент – в умовах війни, молодого уряду, який не має досвіду, він відповідає за найбільший блок із безпеки. Враховували також те, що Аваков брав участь у забезпеченні чесних виборів. За сукупністю команда ухвалила рішення його залишити", – зазначив Гончарук.

Він наголосив, що якщо до персони глави МВС будуть конкретні претензії з боку громадськості, "людина повинна буде піти". Глава уряду додав, що ця позиція стосується не лише Авакова.

"Одна з реформ, яка не відбулася, – реформа поліції. Була реформа патрульної служби, і далі вона не пішла. Реформу кримінальної поліції треба продовжувати", – переконаний Гончарук.

Авакова було призначено на посаду глави МВС 2014 року.

28 серпня 2019 року біля Офісу президента України активісти провели акцію протесту "Аваков – чорт" із вимого не призначати чинного міністра у новий парламент.

В той же день на зустрічі з депутатами від "Слуги народу" Зеленський заявив, що виступає за збереження посади міністром внутрішніх справ Аваковим.

29 серпня його знову затвердило на цю посаду нове скликання Верховної Ради.