Гонтарева: Мій будинок спалили за 28 секунд

Будинок Гонтаревої під Києвом спалили в ніч на 17 вересня
Фото: Поліція Київської області / Facebook

За словами ексголови Нацбанку України Валерії Гонтаревої, її будинок під Києвом площею "всього 300 метрів" пожежники не могли загасити протягом трьох годин через "неймовірну" кількість вибухової суміші.

Колишня голова Національного банку України (НБУ) Валерія Гонтарева, яка живе в Лондоні, повідомила в інтерв'ю телеканалу "Прямий", розміщеному у Facebook 19 жовтня, що її будинок у Київській області спалили у вересні менш ніж за пів хвилини.

"Можу вам сказати, що мій будинок спалили за 28 секунд. Це закинули два величезні рюкзаки пальної суміші, а після цього закинули військовий фаєр. Будинок спалахнув миттєво, і пожежники приїхали за 20 хвилин. Будинок у мене всього 300 метрів, і вони не могли його загасити протягом трьох годин лише тому, що кількість вибухової суміші, яку туди кинули, була неймовірно величезною", – сказала вона.

Ексголова НБУ зазначила, що, на відміну від спаленої машини невістки, її будинок після пожежі правоохоронці вивчали протягом двох днів.

У червні Гонтарева заявила, що їй погрожує колишній власник "ПриватБанку" Ігор Коломойський. Як зазначила Гонтарева, він хоче відкликання всіх пов'язаних зі справою банку позовів проти нього у всьому світі, а "Національний банк йому заважає".

26 серпня в Лондоні Гонтареву збив автомобіль. Вона дістала травму ноги, і їй зробили операцію. Гонтарева стверджувала, що поліція розглядає версії як нещасного випадку, так і "реалізації погроз" на її адресу. У поліції Лондона повідомили, що наїзд на неї – це нещасний випадок.

5 вересня невідомі в Києві спалили авто невістки ексголови НБУ, яку також звуть Валерія Гонтарева.

17 вересня невідомі спалили будинок Гонтаревої під Києвом. Правоохоронці повідомили, що знайшли на місці підпалу запалювальну ракету. Нацполіція відкрила кримінальне провадження за ч. 2 ст. 194 Кримінального кодексу України (умисне знищення або пошкодження майна).

В Офісі президента України назвали подію "брутальним злочином" і заявили, що глава держави чекає від правоохоронних органів якнайшвидшого розкриття справи.

У НБУ повідомили, що розцінюють останні події, які відбулися з Гонтаревою та її сім'єю, як погрозу керівництву регулятора.

Гонтарева очолювала Нацбанк України із червня 2014-го до березня 2018 року. Зараз вона живе в Лондоні. Про переїзд туди вона повідомила в листопаді 2018 року.