Гордон відповів Соловйову: Вово, не сци! Відео

Гордон: Вово, не сци! Усе закінчиться для тебе добре. Думаю, тебе навіть не повісять
Фото: Gordonua.com
Російський пропагандист Володимир Соловйов 24 травня присвятив частину своєї авторської програми на телеканалі "Россия 1" засновнику інтернет-видання "ГОРДОН" Дмитрові Гордону. Коментуючи інтерв'ю, яке один із ватажків бойовиків "ДНР" Ігор Гіркін дав Гордону, Соловйов назвав українського журналіста "дивовижним створінням" і заявив, що ніколи не погодиться з ним на інтерв'ю. Під час ефіру він показав дві фотографії – Гордона і гауляйтера Франконії, головного редактора антисемітської газети Der Stürmer Юліуса Штрейхера. "Штрейхер був одним із найяскравіших пропагандистів нацизму, обіймав великі посади, напряму співпрацював з усіма спецслужбами... Те, що Гордон хоче взяти в мене інтерв'ю, – це така сама дурість, як якби Штрейхер зателефонував [радянському диктору Юрієві] Левітану під час Великої Вітчизняної війни і спробував узяти у нього інтерв'ю. Ми – спадкоємці Левітана, а ти, мерзото нацистська, – спадкоємець Штрейхера. І ніколи цього не плутай! І не сподівайся ніколи, що я дам тобі інтерв'ю. Я зневажаю тебе і твоїх господарів", – сказав Соловйов. Гордон у відеозверненні відповів, що російський пропагандист часто присвячує йому ефіри. "Я на нього за це не в образі. Навпаки, мені навіть приємно. Якщо таке лайно говорить погано про мене, отже, я не зовсім безнадійна людина", – сказав журналіст. Він підкреслив, що росіяни, які захопили частину території України, багато в чому були натхненні промовами Соловйова, водночас самому пропагандисту, ймовірно, вдасться уникнути покарання і сховатися на своїй італійській віллі.

"Під час слів "мерзота нацистська" я просто обісрався. Страшно, чорт забирай! Грізний вигляд. Такі слова! Ріжуть як кинджал. Володю, не сци! Усе нормально, усе гаразд. Думаю, тобі навіть не доведеться відповідати за твої каверзні підступи проти України. Думаю, ти сховаєшся тихенько в Італії, коли почнеться Нюрнберзький процес проти російських нацистів та злочинців, які захопили мою країну і які прийшли сюди з війною. А прийшли вони багато в чому натхненні, Вово, твоїми промовами. Ти ж майстер промов! У тебе такий запал, у тебе такий пафос! Ти взагалі красень! Але думаю, що коли дійде до розбірок, хто підпалював цей гніт війни, ти успішно перебуватимеш в Італії на своїй дачі на озері Комо. Думаю, до того часу ти збереш величезну суму, тому що, як пише газета "Собеседник" (не знаю, вірити їй чи ні), на місяць за свою брехню ти отримуєш $1 млн. Скажу тобі: це чимало. Скільки місяців ти вже впахуєш на російську пропаганду і розпалюєш ненависть між росіянами й українцями!" – сказав Гордон.

Водночас, зазначив журналіст, він сподівається, що рано чи пізно Соловйов попросить вибачення в українців.

"Вово, не сци! Усе нормально. Усе закінчиться для тебе добре. Думаю, тебе навіть не повісять. І я, до речі, проти того, щоб тебе вішали. Я дуже хотів би, щоб в один прекрасний день ти просто вийшов на блакитний екран (блакитний – це не натяк) і сказав: "Українці, вибачте мені! Просто вибачте", – резюмував Гордон.

Соловйов із 2012 року веде програму "Вечер с Владимиром Соловьевым" на телеканалі "Россия 1", він відомий своїми пропагандистськими заявами на захист політики Кремля.