Грібаускайте: Народ Литви залишатиметься другом і помічником у справі розбудови успішної, незалежної, європейської і демократичної України

Грібаускайте: Усі українці мають відчути національний успіх
Фото: EPA

У Литві пам'ятають про боротьбу українців за свободу і єдність, зазначила президент країни Даля Грібаускайте.

Литва буде підтримувати народ України на шляху реформ. Про це заявила литовський президент Даля Грібаускайте у привітанні з Днем Незалежності України, яке цитує прес-служба президента України.

"Із такими рішучими, сильними і вільними духом громадянами ваша країна є і залишатиметься вільною. У Литві ми добре пам'ятаємо гідну боротьбу наших друзів за свободу і єдність. Я щиро бажаю вам берегти це і зберігати рішучість на складному, проте дуже необхідному шляху реформ. Литовський народ залишатиметься вашим вірним другом і помічником у справі розбудови України як успішної, незалежної, європейської і демократичної держави на континенті", – заявила Грібаускайте.

Вона зазначила, що важливо об'єднати суспільство для економічного зростання, процвітання і безпеки громадян.

"Усі українці мають відчути національний успіх. Це велика відповідальність для майбутнього вашої держави і звітність перед усіма, хто боронив свободу України, хто встановлював і розвивав її", – додала президент Литви.

Сьогодні, 24 серпня, Україна святкує День Незалежності.

У Києві цього дня відбувся військовий парад, у якому взяло участь 250 одиниць техніки, 4,5 тис. військових і 18 іноземних делегацій, серед яких 300 військовослужбовців збройних сил інших країн. Уперше Хрещатиком пройшли жінки-військовослужбовці, а також у параді знову задіяли авіацію.