Гриценко про "плівки Деркача": Знаю Порошенка давно і добре. Немає сумнівів, що це його голос

Гриценко: Думаю, ці плівки не останні
Фото: Ростислав Гордон / Gordonua.com
Шанувальники п'ятого президента України Петра Порошенка будуть говорити, що нові так звані плівки, презентовані позафракційним народним депутатом Андрієм Деркачем, – монтаж, проте сумнівів у тому, що записано саме голос Порошенка, немає. Про це заявив колишній міністр оборони України Анатолій Гриценко.

"Знаю Порошенка давно і добре. Сумнівів у тому, що це його голос і стиль спілкування, у мене немає", – сказав він у коментарі виданню "ГОРДОН".

Оприлюднення змісту розмови, учасниками якої, ймовірно, були Порошенко і президент Росії Володимир Путін, має вплинути не стільки на фанатів п'ятого президента, як на "думаючих людей", написав Гриценко у Facebook.

"Найбільше мені шкода тих людей, які повірили, а дехто й дотепер вірить Порошенкові. Думаю, ці плівки не останні. Не на трибуні з металом у голосі – тут Порошенко справжній", – зазначив ексміністр.

9 липня Деркач заявив, що одержав від "журналістів-розслідувачів" запис переговорів Порошенка з Путіним, датованих 30 квітня 2015 року. Голоси, схожі на голоси цих політиків, обговорюють ситуацію в Україні й обмінюються жартами. Порошенко нібито завершує розмову словами "Тисну руку", а Путін наче відповідає: "Обіймаю, до побачення".

Окрім того, у черговій порції прослуховування переговорів п'ятого президента з віцепрезидентом США Джо Байденом ішлося про нібито проведену без згоди США "українську диверсію" проти російських об'єктів у Криму.

У партії Порошенка "Європейська солідарність" записи назвали "грубо змонтованим, ретельно скомпільованим фальсифікатом".