Гройсман доручив Мінфіну і Міноборони знайти гроші на парад на День Незалежності

Гройсман: Я вважаю, що ми маємо провести військовий парад 24 серпня
Фото: kmu.gov.ua

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що парад на День Незалежності України можна провести "не за рахунок соціальних виплат, а за рахунок інших джерел".

10 липня прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив на засіданні Кабміну, що виступає за проведення параду на День Незалежності України, передає кореспондент "ГОРДОН".

Він зазначив, що підтримує рішення президента України Володимира Зеленського про спрямування 300 млн грн "на підвищення стандартів для воїнів".

"Я вважаю, що ми маємо провести військовий парад 24 серпня. Він має бути парадом гідності і доблесті нашого війська, свідченням поваги до військового... Але зробити це не за рахунок соціальних виплат, а за рахунок інших джерел. Я доручаю міністру фінансів та міністру оборони від імені уряду ретельно прорахувати вартість проведення параду, джерела фінансування. У мене є думки, де ми знайдемо кошти, не за рахунок соціальних виплат", – заявив Гройсман.

9 липня Зеленський заявив, що замість проведення військового параду на День Незалежності України військовослужбовцям видадуть премії на суму 300 млн грн.

П'ятий президент України Петро Порошенко зазначив, що під час його каденції на парад не витрачали сотень мільйонів гривень, але він підтримує рішення Зеленського виплатити військовим премії.