Гройсман заявив, що Кабмін сьогодні звільнить в.о. голови Держгеокадастру Цвяха

24 жовтня під час Ради регіонального розвитку Гройсман відсторонив від роботи Цвяха і пригрозив йому кримінальним переслідуванням
Фото: Volodymyr Groysman / Facebook

За словами прем'єр-міністра Володимира Гройсмана, в.о. голови Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру Олег Цвях не повинен стати останнім чиновником, звільненим через тиск на українських бізнесменів.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман на засіданні уряду 25 жовтня заявив, що Кабінет Міністрів сьогодні розгляне питання звільнення в.о. голови Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру Олега Цвяха, передає кореспондент "ГОРДОН".

"Усунути – це мало. Його треба звільнити, і це питання я сьогодні поставлю перед урядом", – сказав Гройсман.

Він також заявив, що в Україні необхідно припинити тиск на бізнес. Прем'єр наголосив, що Цвях "від сьогодні буде звільнений".

"Це перший. Але не останній", – додав прем'єр і підкреслив, що потрібно звільнити ще групу чиновників, які тиснуть на українських бізнесменів у сфері видавання їм дозвільних документів.

За словами Гройсмана, потрібно доручити Міністерству аграрної політики і продовольства сформувати групи з перевірки роботи територіальних органів Держгеокадастру і в разі необхідності усунути всіх керівників на місцях. "Але мова йде не тільки про Держгеокадастр... Вимагаю від міністрів – у кожного є підконтрольні структури – провести перевірки", – заявив голова уряду.

24 жовтня під час шостого засідання Ради регіонального розвитку Гройсман відсторонив від роботи Цвяха і пригрозив йому кримінальним переслідуванням. Таку заяву прем'єр зробив у відповідь на прохання голови Васильківської райдержадміністрації Дніпропетровської області Сергія Литвинова "прибрати "смотрящих" по областях і по районах від київського Держгеокадастру", яку зал зустрів бурхливими оплесками.

"Треба десь когось посадити. І треба посадити у в'язницю. Я очікую до кінця дня на конкретні факти з конкретними прізвищами тих, хто є "смотрящими" у ваших районах та областях. Це перше. І я просив би мені це сьогодні надати", – заявив Гройсман присутнім чиновникам.