Гройсман: Злочин проти Гандзюк – без терміну давності

Гройсман: Померла Катерина Гандзюк. Вічна пам'ять
Фото: EPA

Винні у смерті співробітниці Херсонської міськради Катерини Гандзюк мають понести покарання, заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман.

Злочин проти співробітниці Херсонської міськради Катерини Гандзюк "не має терміну давності". Про це у Twitter 4 листопада заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман.

"Померла Катерина Гандзюк. Злочин проти неї – без терміну давності. Винні повинні понести покарання. Вічна пам'ять", – заявив прем'єр.

Гандзюк померла 4 листопада, повідомив її знайомий та адвокат Масі Найєм. Агентство "Українські новини" з посиланням на джерела повідомило, що поліція перекваліфікує кримінальне провадження, відкрите за фактом нападу на Гандзюк, зі статті "замах на вбивство з особливою жорстокістю" на статтю "умисне вбивство".

Чиновницю облили кислотою вранці 31 липня біля під'їзду її будинку в Херсоні. Вона дістала хімічні опіки 30% тіла, кислота потрапила на спину, голову, руку, а також в око. 1 серпня її доправили до Києва для подальшого лікування. Гандзюк перенесла більше ніж 10 операцій.

У справі Гандзюк заарештували ймовірного організатора нападу Сергія Торбіна, Володимира Васяновича, В'ячеслава Вишневського, Віктора Горбунова і Микиту Грабчука, який, за версією слідства, облив активістку сірчаною кислотою. Вони є учасниками бойових дій на сході України у складі добровольчих формувань. Замовників злочину досі не назвали.