Ґустав Водічка: Були такі одіозні політики, що я думав, працювати з ними неможливо! Але гонорар був такий, що жадібність перемагала

По консультації до письменника зверталося багато політиків
Фото: Виталій Михайлов / Facebook

Під час близького спілкування з будь-якою одіозною особистістю розумієш, що не така вже вона й огидна, заявив в інтерв'ю виданню "ГОРДОН" письменник, історик та громадський діяч Юрій Топчій, більш відомий під псевдонімом Ґустав Водічка.

Український письменник, історик та громадський діяч Юрій Топчій, більш відомий під псевдонімом Ґустав Водічка, розповів в інтерв'ю виданню "ГОРДОН", що по консультації до нього зверталося багато одіозних політиків.

Відповідаючи на запитання, чи відмовляв він таким політикам у своїх рекомендаціях, письменник зазначив: "Дуже хотів! Були настільки одіозні фігури, що я думав, що працювати з ними неможливо, що я цього не зроблю! Але сума гонорару виявлялася такою, що відмовитися було неможливо. Жадібність перемагала. До речі, під час близького спілкування з будь-якою одіозною особистістю розумієш, що все не так страшно, що не така вже вона й огидна".

Водічка додав, що коли йому ставили запитання, навіщо він вчить "ворогів", він завжди відповідав: "Щоб ви не розслаблялися!"

"Знаєте, донецькі свого часу навчалися дуже багато, вони цього хотіли й розуміли, що їм це необхідно. І я це ціную. А в Західній Україні навпаки: там усі думають, що вони академіки з дитинства. Але навчалися й ті, й інші", – підкреслив письменник.

Ґустав Водічка: Якби зараз революція була в Росії, там би взяли Кремль, зґвалтували секретарку, а Леніна викинули з Мавзолею. Читайте повний текст інтерв'ю