Харківська область стала найкращою за рівнем соціально-економічного розвитку регіонів – рейтинг Кабміну

Харківська область стала першою серед регіонів
Фото: me3.com.ua

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України опублікувало свіжий рейтинг регіонів, який щорічно розраховують за 62 показниками.

Харківська область, яку очолює Юлія Світлична, стала першою серед регіонів у рейтингу соціально-економічного розвитку за 2018 рік, який 28 травня опублікувало Міністерство регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України.

Перше місце посів Київ, а Харківська область стала першою серед регіонів.

"Міністерство регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України розрахувало загальну рейтингову оцінку регіонів за 62 показниками, які згруповані за 12 напрямами. За результатами оцінювання Харківщина підтвердила своє перше місце за напрямом "Доступність і якість послуг у сфері освіти", а також посіла другі місця за напрямами: "Розвиток малого та середнього підприємництва", "Відновлювана енергетика та енергоефективність" і "Соціальний захист та безпека", – зазначили в Харківській ОДА.

На другому місці в рейтингу областей Рівненська область, на третьому – Вінницька, замикають першу п'ятірку Дніпропетровська та Чернівецька області. Останній рядок рейтингу посідає Луганська область, перед нею – Донецька, Чернігівська, Одеська та Миколаївська.

Моніторинг соціально-економічного розвитку регіонів відбувається згідно з постановою Кабінету Міністрів від 21 жовтня 2015 року №856 "Про затвердження порядку і методики проведення моніторингу та оцінки результативності реалізації державної регіональної політики".