Холодницький: Дізнався, що Генпрокуратура на 10% планує скоротити САП

Холодницький: Я написав листа про збільшення штату. Мені було відмовлено
Фото: The National Anti-Corruption Bureau of Ukraine / Flickr

Генпрокуратура планує скоротити п'ять посад у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі із 45, заявив керівник САП Назар Холодницький.

Генпрокуратура України на 10% планує скоротити штат Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП). Про це в інтерв'ю "Цензор.НЕТ" заявив керівник САП Назар Холодницький.

"Дізнався, що в планах Генпрокуратури на 10% скоротити САП. Я написав листа про збільшення штату. Мені було відмовлено. Хоча в бюджеті 20172018 років розраховано на ту кількість, що я прошу. Із 45 посад хочуть п'ять осіб зменшити. Ще є сім вакансій, тобто в нас лишиться лише дві вакансії", – сказав Холодницький.

Водночас, за його словами, на співробітників САП припадає велике навантаження.

"На початку року було процесуальне керівництво у приблизно 300 провадженнях, зараз – 508. І це не кажучи про судові розгляди! Написав у ГПУ, а мені кажуть: ми вам нічого не даємо, бо ми самі хочемо зменшитися. Але в тій самій рознарядці інших відділів Генпрокуратури, де є слідчі підрозділи, які мають бути ліквідовані, скорочення не торкаються... Думаю, план цей не буде втілений, бо без погодження з директором НАБУ не можна збільшити чи зменшити кількість прокурорів САП", – заявив Холодницький.

Спеціалізовану антикорупційну прокуратуру було створено у вересні 2015 року. Відомство має виконувати такі функції: нагляд за додержанням законів під час проведення досудового розслідування, що здійснює Національне антикорупційне бюро, підтримка державного обвинувачення у відповідних провадженнях і представництво інтересів громадян або держави в суді у випадках, пов'язаних із корупційними правопорушеннями.