Холодницький назвав законним припинення кримінального провадження проти сина Авакова

Центр протидії корупції вимагав через суд поновити кримінальне провадження проти сина Авакова
Фото: ЕРА

Постанову прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури про закриття кримінального провадження у "справі про рюкзаки" щодо сина міністра внутрішніх справ Олександра Авакова визнано законною, зазначив глава САП Назар Холодницький.

Глава Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький назвав законним припинення кримінального провадження у "справі про рюкзаки" щодо сина міністра внутрішніх справ України Олександра Авакова та екс-заступника глави МВС Сергія Чеботаря. Про це він повідомив у коментарі агентству "Укрінформ".

"Прийнято рішення. Постанова прокурора визнана законною. Наскільки я знаю, звернулися в суд заявники, хай суд ставить крапку. Я не буду впливати на незалежність прокурора жодним чином", – зазначив Холодницький.

31 жовтня 2017 року Національне антикорупційне бюро затримало сина міністра внутрішніх справ України Олександра Авакова, екс-заступника міністра внутрішніх справ України Сергія Чеботаря та представника фірми, яка виграла тендер на постачання рюкзаків, Володимира Литвина. Їм інкримінували розтрату на суму 14 млн грн 2015 року.

1 листопада Солом'янський районний суд Києва призначив Олександру Авакову запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання. Підозрюваний мав здати закордонні паспорти і носити електронний браслет. Такі самі запобіжні заходи суд обрав Чеботарю і Литвину.

22 грудня суд скасував зобов'язання для Олександра Авакова носити електронний браслет.

У квітні 2018 року САП і НАБУ завершили досудове розслідування у цій справі.

12 липня "Радіо Свобода" повідомило, що прокурор САП Василь Кричун ухвалив постанови про закриття кримінального провадження стосовно Авакова-молодшого і Чеботаря. У НАБУ назвали це рішення незрозумілим і непослідовним.

Центр протидії корупції вимагав через суд поновити кримінальне провадження проти сина Авакова.