"Хвора на голову". Ляшко вимагає від Корчинської скласти мандат за напад на журналіста

Олег Ляшко заявив, що Оксана Корчинська лише формально входить до його фракції

Фото: Osman Karimov / Facebook

За словами лідера Радикальної партії Олега Ляшка, народний депутат із його фракції Оксана Корчинська має пройти психіатричне обстеження. Нардеп припускає, що у неї "поїхав дах".

Народний депутат, лідер Радикальної партії Олег Ляшко сьогодні вимагає від депутата своєї фракції у Верховній Раді Оксани Корчинської скласти мандат і пройти психіатричне обстеження. Його спілкування із журналістами в кулуарах парламенту транслював телеканал "112 Україна".

"Нормальна людина на журналіста б не нападала. У неї дах поїхав. Тому вона бере і нападає на журналістів", – заявив Ляшко.

За його словами, Корчинська – член фракції Радикальної партії тільки формально.

"Насправді два роки жодного зв'язку з фракцією немає, тому що хвора на голову", – додав Ляшко.

Напад на кореспондента телеканала NewsOne Богдана Амінова стався 18 листопада в Києві, коли він висвітлював акцію противників маршу до Дня пам'яті трансгендерних людей, які загинули насильницьким шляхом. Йому плюнули в обличчя у прямому ефірі. Він написав заяву в поліцію, повідомляють на сайті телеканала.

Кадри нападу телеканал розмістив у YouTube. На них видно, що на Амінова напали після того, як до нього підійшла Корчинська. Нардеп закликала його "піти з мітингу і не провокувати хлопців".

Відео: NEWSONE / YouTube

Журналістка Ольга Шарій написала 18 листопада у Facebook, що особа, яка напала на журналіста, – Ростислав Федорко з партії "Братство", лідером якої є чоловік нардепа Дмитро Корчинський.