Ірина Луценко закликала Раду ухвалити закон про криміналізацію незаконного перетину кордону

Парламент хоче ввести кримінальну відповідальність за незаконний перетин кордону

Фото: rada.gov.ua

За словами представниці президента у Верховній Раді, нардепа від Блоку Петра Порошенка Ірини Луценко, українським спецслужбам, правоохоронцям і прикордонникам потрібні законодавчі інструменти для боротьби з диверсійними групами агресора.

Представниця президента у Верховній Раді, нардеп від Блоку Петра Порошенка Ірина Луценко 17 жовтня закликала народних депутатів ухвалити 18 жовтня у другому читанні законопроект №7017 про криміналізацію незаконного перетину державного кордону, передає кореспондент "ГОРДОН".

"Завтра у нас буде активна фаза бюджетного процесу і велика кількість народних депутатів... [Закликаю] консолідуватися й ухвалити у другому читанні цей законопроект", – заявила Луценко.

За її словами, українським спецслужбам, правоохоронцям і прикордонникам потрібні законодавчі інструменти для боротьби з диверсійними групами агресора.

Ірина Луценко додала, що якщо Рада ухвалить закон, то президент України Петро Порошенко його відразу ж підпише.

6 вересня Верховна Рада України ухвалила у першому читанні законопроект №7017, який вводить кримінальну відповідальність за незаконне перетинання державного кордону.

Законопроект пропонує доповнити розділ Кримінального кодексу України щодо недоторканності держкордону новою статтею, яка передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до трьох років за незаконний перетин кордону. Ідеться про осіб, які мають громадянство держави-агресора або діють в інтересах держави-агресора.