"Я не буду робити того, що ви хочете". Аваков відмовився попросити вибачення в постраждалої в Кагарлику і батьків Тлявова. Відео

Аваков сьогодні відзвітував про свою роботу перед депутатами
Скріншот: Радіо Свобода / YouTube
Під час звіту міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова у Верховній Раді 5 червня народна депутатка від "Голосу" Інна Совсун закликала його попросити вибачення в батьків убитого 5-річного Кирила Тлявова і зґвалтованої в Кагарлику жінки, передає кореспондент видання "ГОРДОН". В обох злочинах підозрюють співробітників поліції. "Я не буду робити того, що ви хочете, я буду робити те, що повинен. Те, що повинен зробити, я зроблю", – відповів Аваков. Совсун зазначила, що підозрюваних у вбивстві дитини досі не покарано. "Ви сказали неправду, що люди, які вбили 5-річного Тлявова, на волі. Це не так", – зазначив міністр і додав, що один підозрюваний, колишній співробітник поліції, перебуває під вартою, двох випустили під заставу. "Поліція разом із тією сім'єю завжди... Не треба спекулювати, пані Совсун, не треба. Не треба підігравати політичними дивідендами на трагедії. Я вам раджу. І не вам мене повчати, як Батьківщину любити. Я патріот до мозку кісток і буду працювати на державу", – сказав Аваков. Відео словесного конфлікту Совсун і Авакова опублікував у YouTube телеканал ZIK.

Кирило Тлявов дістав вогнепальне поранення голови 31 травня 2019 року в Переяславі Київської області. 3 червня хлопчик помер у лікарні в Києві. У справі фігурує четверо людей: поліцейські Володимир Петровець та Іван Приходько, неповнолітній син Петровця, а також їхній знайомий Дмитро Кривошей. За даними слідства, вони стріляли з вогнепальної зброї по металевих бляшанках та інших предметах неподалік від місця, де гуляла дитина, одна з куль влучила у хлопчика. Приходько перебуває під вартою без права внесення застави, Петровець і Кривошей у березні вийшли із СІЗО після внесення застави в розмірі 280 тис. грн. Зброю, з якої було зроблено смертельний постріл, досі не знайшли.

25 травня 2020 року Держбюро розслідувань затримало двох співробітників Кагарлицького відділення поліції, яких підозрюють у катуваннях та зґвалтуванні жінки, а також у тортурах чоловіка. За даними слідства, в ніч на 24 травня двоє поліцейських у своєму службовому кабінеті побили і кілька разів зґвалтували жінку, яку викликали у відділення поліції як свідка. Крім того, правоохоронці побили чоловіка, який у цей час перебував у відділенні. Підозрюваних поліцейських Миколу Кузіва і Сергія Сулиму заарештували.