"Ідете" на 20 років або почнете співпрацювати зі слідством". Фейгін розповів про погрози Сущенку

Сущенку "обіцяють" 20 років, якщо він не визнає провини – Фейгін
Фото: Mark Feygin / Facebook

На думку адвоката Марка Фейгіна, у Росії слідство "намагається заскочити в останній вагон" і домогтися визнання провини українського журналіста Романа Сущенка.

Представники російської прокуратури погрожують українському журналістові Роману Сущенкові 20-річним строком із метою добитися співпраці зі слідством. Про це повідомив "Укрінформу" його адвокат Марк Фейгін.

"Коли я минулого тижня вийшов із "Лефортово", моєму підзахисному сказали: "Романе Володимировичу, вам треба добре подумати: ви "йдете" на 20 років чи почнете співпрацювати зі слідством?" – розповів він.

На думку Фейгіна, слідство "намагається заскочити в останній вагон" і домогтися визнання провини Сущенка.

"Але цього в нашій справі не буде", – запевнив адвокат.

Кореспондента "Укрінформу" у Франції Сущенка було затримано 30 вересня 2016 року в Москві. ФСБ назвала його кадровим співробітником української військової розвідки. Проти українського громадянина відкрили кримінальну справу за статтею "шпигунство". Він перебуває в московському СІЗО.

За версією ФСБ, журналіст збирав інформацію про вторгнення російських військ в Україну, розповів адвокат.

20 жовтня Фейгін заявив, що слідство у справі Сущенка завершилося. Він розраховує, що основний суд у справі журналіста почнеться в січні 2018 року. Адвокат сказав, що Сущенка збираються засудити до 20 років позбавлення волі.