Кабмін України оголосив про закриття засідань для преси, Матіоса звільнили. Головне за день

Головні новини понеділка
Фото: ЕРА; Ростислав Гордон / Gordonua.com

"ГОРДОН" подає огляд основних подій понеділка, 2 вересня.

Трансляцій не буде

Засідання Кабінету Міністрів України будуть закритими для журналістів, члени українського уряду повідомлятимуть ЗМІ та суспільство про ухвалені рішення після засідань. Про це заявив прем'єр-міністр Олексій Гончарук.

УБЕЗ ліквідували

Кабінет Міністрів на своєму першому засіданні ухвалив рішення про ліквідацію департаменту захисту економіки Національної поліції України. "Поліцейські не повинні втручатися в діяльність бізнесу", – заявив прем'єр.

Доручення Зеленського

Президент України Володимир Зеленський провів зустріч із керівництвом Кабміну, Верховної Ради та правоохоронних органів, за підсумками якої видав низку доручень:

  • парламенту – до 1 грудня 2019 року ухвалити законопроєкти про легалізацію грального бізнесу та видобування бурштину і про скасування мораторію на продаж землі;
  • уряду – до 1 січня 2020 року провести перезавантаження Держгеокадастру, Держслужби геології та надр, Державної архітектурної будівельної інспекції, Держекоінспекції, Укртрансбезпеки й "Укравтодору";
  • уряду – до 1 грудня 2019 року почати підготовку великих державних компаній до приватизації.

Матіос уже не прокурор

Генеральний прокурор України Руслан Рябошапка підписав наказ про звільнення з посади головного військового прокурора Анатолія Матіоса.

Пенс і допомога

Надання військової допомоги Україні залежить від прогресу, який нова влада продемонструє в боротьбі з корупцією. Про це заявив віцепрезидент США Майк Пенс.

Мільйон евакуювали

Ураган "Доріан" ослаб із максимальної п'ятої до четвертої категорії, але протягом найближчих днів, як і раніше, становитиме серйозну небезпеку для жителів Багамських островів та південних штатів Америки. Про це повідомили в Національному центрі зі спостереження за ураганами США. Влада низки штатів оголосила про евакуацію приблизно 1 млн жителів.

Грузинський прем'єр хоче у відставку

Прем'єр-міністр Грузії Мамука Бахтадзе заявив, що вирішив покинути свою посаду, оскільки, на його думку, він виконав свою місію.

Зоряний новачок

Атакувальний півзахисник збірної України з футболу Євген Коноплянка став гравцем донецького "Шахтаря".