Кабмін України продовжив до 2020 року обмеження на ввезення товарів із РФ

Кабмін ухвалив рішення 18 грудня
Фото: Олександр Хоменко / Gordonua.com

Уряд продовжив обмеження на ввезення товарів із Росії для забезпечення захисту національних інтересів та українського бізнесу, підкреслили в Міністерстві економічного розвитку України.

Кабінет Міністрів продовжив обмеження на ввезення в Україну затвердженого переліку російських товарів до 31 грудня 2019 року. Про це 18 грудня повідомила прес-служба Мінекономрозвитку.

Зокрема, уряд продовжив дію двох розроблених Мінекономрозвитку постанов від 30 грудня 2015 року, які передбачають повну заборону на ввезення низки товарів із РФ, а також дію митних ставок на деякі товари з Росії, які до 2015 року безмитно ввозили, пояснили у відомстві.

У прес-службі підкреслили, що таких заходів вживають для забезпечення захисту національних інтересів та українського бізнесу.

"Для деяких російських товарів замість нульової ставки, яка діяла згідно з угодою про встановлення режиму вільної торгівлі між країнами СНД, з 2 січня 2016 року діє так званий режим найбільшого сприяння СОТ, що передбачає застосування вищих ставок ввізного мита", – додали в прес-службі.

Обмеження стосуються таких російських товарів: харчової продукції (молочної продукції, чаю, кави, пива, алкогольних виробів), косметичних засобів особистої гігієни (шампунів, гелів для душу, мила), продукції хімічної промисловості для сільського господарства (гербіцидів, фугніцидів, інсектицидів, родентицидів), хлористого калію, а також залізничного обладнання (локомотивів, вагонів та колійного обладнання) тощо.