Кабмін України схвалив законопроєкт про посилення відповідальності за неправдиві повідомлення про замінування

Неправдиві повідомлення про замінування загрожують безпеці громадян та держави, заявив прем'єр
Фото: Поліція Києва / Facebook (архів)

У законопроєкті, який схвалив Кабмін України, за неправдиві повідомлення про замінування об'єктів критичної інфраструктури передбачено відповідальність від чотирьох до восьми років позбавлення волі з конфіскацією майна, повідомили в уряді.

Кабінет Міністрів України на засіданні 18 грудня ініціював посилення відповідальності за завідомо неправдиві повідомлення про замінування. Про це в Telegram повідомив прем'єр Олексій Гончарук.

"Найчастіше такі повідомлення стосуються закладів освіти, охорони здоров'я, інфраструктурних об'єктів і загрожують безпеці громадян та держави", – написав прем'єр.

Як повідомила пресслужба уряду, до парламенту подадуть відповідний законопроєкт, який схвалив Кабмін на засіданні.

"Законопроєктом посилюється відповідальність за такий вид злочину. Зокрема, передбачено обов'язкове додаткове покарання у вигляді конфіскації майна. Також посилюється відповідальність за лжезамінування критично важливих об'єктів інфраструктури – передбачено позбавлення волі на строк від чотирьох до восьми років з конфіскацією майна", – ідеться в повідомленні.

За 10 місяців 2019 року правоохоронці зареєстрували рекордну кількість кримінальних проваджень через фальшиві повідомлення про замінування – 1552, заявили в Генпрокуратурі України.