Кабмін виділив 200 млн грн на кредити для купівлі житла ветеранам та переселенцям

Кабмін ухвалив рішення 27 листопада
Фото: kmu.gov.ua

Виділені Кабміном України гроші дадуть ветеранам війни на Донбасі та переселенцям можливість брати кредити на купівлю житла під 3% річних на строк до 20 років за мінімального внеску до 6% від вартості житла, повідомили у пресслужбі уряду.

Кабінет Міністрів України ухвалив рішення виділити 200 млн грн на державні кредити для купівлі житла ветеранам операції Об'єднаних сил (і антитерористичної операції), а також тимчасовим переселенцям. Про це 27 листопада повідомила пресслужба уряду.

Виділені кошти дадуть ветеранам та переселенцям можливість брати кредити на купівлю житла під 3% річних на строк до 20 років за мінімального внеску до 6% від вартості житла.

На пільгові кредити ветеранам уряд виділить 100 млн грн. Стільки ж піде на пільгові кредити для внутрішньо переміщених осіб

"Крім того, уряд окремо виділив ще 1,8 млн грн на житло для шести родин внутрішньо переміщених осіб у Житомирі, які зможуть отримати житло за рахунок співфінансування державного та місцевого бюджетів. Серед тих, хто отримає помешкання, – родини з дітьми, зокрема одна родина має дитину з інвалідністю, в інших сім’ях мами самостійно виховують неповнолітніх дітей", – розповіли у пресслужбі.

28 жовтня уряд виділив 300 млн грн на доступне житло для сімей, більшість із яких – переселенці та учасники АТО.

У Кабміні зазначили, що станом на 25 листопада в Україні зареєстровано більше ніж 1,4 млн внутрішньо переміщених осіб. Статусу учасника бойових дій в Україні набуло понад 369 тис. осіб, повідомляла Державна служба України у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції.

У 2014 році, одразу після анексії Криму, на сході України Росія розпочала збройну агресію. Бойові дії відбуваються між Збройними силами України з одного боку та російською армією й підтримуваними Росією бойовиками, які контролюють частину Донецької та Луганської областей, з іншого.

У 2018 році тодішній міністр із питань тимчасово окупованих територій Вадим Черниш заявляв, що держава надає гроші на купівлю житла для переселенців за умови, що другу половину суми виділить місцева влада.