Кабмін України відновлює роботу непродовольчих ринків

Рішення уряду набуде чинності після його оприлюднення
Фото: depositphotos.com

Непродовольчі ринки працюватимуть за умови дотримання санітарно-епідемічних заходів безпеки за принципом роботи продовольчих магазинів, повідомляє пресслужба Кабміну.

Кабінет Міністрів України на позачерговому засіданні 14 травня ухвалив рішення відновити роботу непродовольчих ринків країни. Про це повідомляє пресслужба Кабміну.

Як зазначив міністр охорони здоров'я України Максим Степанов, це дасть змогу забезпечити повне торгове обслуговування населення країни.

"Непродовольчі ринки працюватимуть за умови дотримання санітарно-епідемічних заходів безпеки за принципом роботи продовольчих магазинів", – ідеться в повідомленні.

Рішення уряду набуде чинності після його оприлюднення.

Сьогодні президент України Володимир Зеленський під час наради з представниками Кабміну заявив, що "якщо працюють магазини непродовольчих товарів, то треба відкрити і ринки".

Карантин в Україні було введено 12 березня. Через поширення коронавірусної інфекції COVID-19 заборонили масові заходи, закрили торгові центри, магазини (крім продуктових та аптек), ресторани, кафе, спортивні зали, салони краси, а також обмежили роботу транспорту. У Києві, Харкові та Дніпрі 17 березня закрили метро. У багатьох містах громадським транспортом зараз можуть користуватися тільки медики, поліцейські, рятувальники і співробітники підприємств критичної інфраструктури.

На засіданні 29 квітня Кабінет Міністрів України ухвалив рішення про відкриття продовольчих ринків за умови дотримання протиепідемічних заходів.

Уряд розробив п'ять етапів поступового пом'якшення карантину, 11 травня стартував перший етап.

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив 12 травня, що уряд продовжить карантин в Україні після 22 травня.

В Україні станом на ранок 14 травня від COVID-19 померло 456 осіб, одужало 4143. Усього зареєстровано 16 847 випадків захворювання.