Кернес переказав 1,8 млн грн партії, від якої обиратиметься мером Харкова

Кернес утретє балотуватиметься на посаду міського голови
Фото: Геннадий Кернес / Facebook

Харківський міський голова Геннадій Кернес зробив грошовий внесок у розмірі 1,8 млн грн на користь політичної партії "Блок Кернеса – Успішний Харків", про це повідомив Харківський антикорупційний центр.

23 червня міський голова Харкова Геннадій Кернес переказав 1,8 млн грн політичній партії "Блок Кернеса – Успішний Харків", від якої балотуватиметься в мери міста восени, про це з посиланням на дані Національного агентства з питань запобігання корупції повідомив Харківський антикорупційний центр у Facebook 6 липня.

"Це партія, яка раніше мала назву "Унітарна європейська Україна", у жовтні 2019 року її перереєстрували в Харкові. Після того як партія переїхала до Харкова, змінився і її контактний телефон. Зараз у партії телефон +380504022738. Цікаво, що цей телефон фігурує у кримінальному провадженні щодо погроз убивством і вимагання коштів", – зазначили в антикорупційному центрі.

За інформацією ХАЦ, слідчі встановили, що івано-франківська фірма "Медекс" із 2006-го до 2009 року отримала в банку "Золоті ворота", вплив на який мав, зокрема, й Кернес, кредит на загальну суму $2 млн 250 тис., зазначеного кредиту фірма не повернула.

Надалі 2010 року банк "Золоті Ворота" передав право вимоги боргу за кредитною угодою фірмі "Експрес", зареєстрованою в Харкові. Директором ТОВ "Медекс", за даними ХАЦ, на той час був Віктор Фіщук.

"У квітні 2015 року в Івано-Франківську невстановлена особа погрожувала фізичною розправою тодішньому директору ТОВ "Медекс", демонструючи предмет, схожий на бойову гранату, і вимагала повернення грошових коштів згідно із кредитною угодою, укладеною з банком "Золоті Ворота". У вересні 2015 року невстановлена особа кинула на присадибну ділянку, яка належить тодішньому директору ТОВ "Медекс", наступальну гранату РГД-5, яка в подальшому вибухнула", – зазначено в матеріалах судової справи.

У травні 2016-го було здійснено спробу вбивства тодішнього директора ТОВ – будинок, у якому перебував директор, обстріляли з ручного гранатомета.

Восени 2020 року Кернес втретє балотуватиметься на посаду міського голови.

Геннадій Кернес народився 1959 року. Міським головою Харкова його обрали 31 жовтня 2010 року. 25 жовтня 2015 року з результатом 65,8% він вдруге виграв вибори харківського міського голови.

Місцеві вибори в Україні мають відбутися 25 жовтня. Рішення про проведення виборів Верховна Рада має ухвалити не пізніше, ніж за 90 днів до дня голосування. Виборчий процес розпочинається за 50 днів до виборів.