Кличко переніс початок засідання Київради через напад на Гусовського

На Гусовського напали в будівлі Київради 4 жовтня
Фото: Національний Корпус Київ / Facebook

Мер Києва Віталій Кличко закликав керівництво правоохоронних органів знайти всіх винних у сутичках і побитті депутата Київської міської ради Сергія Гусовського та притягнути їх до відповідальності.

Мер Києва Віталій Кличко переніс початок сесійного засідання Київради на середину дня через напад на депутата Сергія Гусовського, повідомляє сайт міського голови.

"У нас сьогодні сталася неприпустима ситуація. Перед початком засідання побили депутата Київради Сергія Гусовського. Його облили зеленкою, збили з ніг та витягли на вулицю. Зараз депутат у лікарні. Також влаштували безлади на першому поверсі приміщення КМДА", – заявив мер.

За словами Кличка, поліція має розібратися із цією ситуацією. Він закликав керівництво правоохоронних органів знайти всіх винних у сутичках і побитті та притягнути їх до відповідальності.

"Такі провокації треба присікати", – додав він.

4 жовтня невідомі напали на Гусовського в будівлі Київської міської ради. У прес-службі столичної поліції повідомили, що правоохоронці затримали 19 учасників бійки у Київській міській раді.

6 вересня виконавчий комітет "Самопомочі" виключив депутатів Київської міської ради Гусовського, Олексія Руденка, Сергія Харчука та Вадима Васильчука з партії за завдання шкоди репутації політичної сили.

Ці депутати підтримали рішення Київської міської ради про виділення родичам їхнього колеги Романа Марченка земельних ділянок у місті Києві, які, як уважають у партії, раніше він же незаконно і захопив. Загальна площа ділянок становить понад 1,4 га.

У партії розповіли, що частина депутатів фракції на чолі із Сергієм Гусовським тривалий час не вживала жодних заходів для запобігання діям Марченка.