Климпуш-Цинцадзе: Для наших партнерів у США важливо, щоб не було несподіванок і радикальних змін курсу України

Климпуш-Цинцадзе заявила, що послідовність курсу важлива для взаємовідносин України з міжнародними фінансовими організаціями
Фото: ЕРА

Вибір українського народу щодо незворотності європейської та євроатлантичної інтеграції "абсолютно підтримується" Сполученими Штатами; у Вашингтоні сподіваються, що новообраний президент України Володимир Зеленський збереже послідовність курсу. Про це заявила віце-прем'єр-міністр із питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе.

У США очікують, що Україна після президентських виборів збереже передбачуваність і послідовність зовнішньополітичного курсу. Про це під час робочої поїздки до Вашингтона 8 травня заявила журналістам віце-прем'єр-міністр із питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе, повідомляє прес-служба Кабінету Міністрів України.

"Існує повне розуміння того, що вибір українського народу щодо незворотності європейської та євроатлантичної інтеграції абсолютно підтримується тут, у Сполучених Штатах", – сказала Климпуш-Цинцадзе.

За її словами, це розуміння відображатиметься у "спільному просуванні порядку денного реформ".

"Так само для наших партнерів важливо, щоб не було несподіванок і радикальних змін курсу країни від обраного напрямку, у тому числі у взаємодії з міжнародними фінансовими організаціями", – зазначила віце-прем'єр.

21 квітня в Україні відбувся другий тур виборів президента. 30 квітня Центрвиборчком офіційно оголосив результати виборів – перемогу здобув Володимир Зеленський із результатом 73,22% голосів виборців. За чинного главу держави Петра Порошенка проголосувало 24,45% виборців.

Напередодні другого туру Зеленський говорив, що референдум про вступ України в Євросоюз і НАТО потрібно проводити тоді, коли люди будуть до нього готові.