Колишнього в.о. директора Миколаївського аеропорту, спійманого на даванні хабара, засудили до чотирьох років умовно

Галайка було затримано у грудні 2017 року
Фото: nikvesti.com

Колишній виконувач обов'язків директора комунального підприємства "Миколаївський міжнародний аеропорт" Михайло Галайко, якого обвинувачували у спробі дати хабар голові Миколаївської облдержадміністрації Олексієві Савченку, уклав угоду зі слідством і визнав свою провину.

Колишнього виконувача обов'язків директора комунального підприємства "Миколаївський міжнародний аеропорт" Михайла Галайка, якого обвинувачували у спробі дати хабар голові Миколаївської облдержадміністрації Олексієві Савченку, засуджено до чотирьох років позбавлення волі з випробувальним терміном один рік. Про це йдеться у вироку Центрального райсуду Миколаєва від 28 грудня 2018 року, оприлюдненому в Єдиному реєстрі судових рішень 4 січня.

Зазначено, що Галайко хотів дати хабара Савченку за продовження трудової угоди, термін якої спливав 23 грудня 2017 року. Згідно з матеріалами слідства, в.о. директора аеропорту 28 грудня 2017 року приніс 700 тис. грн Савченку, який діяв під контролем правоохоронців.

25 липня 2018 року між Галайком і слідчим було укладену угоду про визнання провини.

Суд визнав Галайка винним і засудив до чотирьох років позбавлення волі зі звільненням від відбування покарання за умови, що протягом випробувального строку в один рік Галайко не здійснить нового злочину, не виїжджатиме за кордон без дозволу, періодично з'являтиметься для реєстрації в уповноважені органи і повідомлятиме про зміну місця проживання, роботи або навчання.

Водночас суд конфіскував 700 тис. грн, які Галайко хотів передати Савченку, але повернув заставу в розмірі 2,5 млн грн.

28 грудня 2017 року правоохоронці затримали Галайка за підозрою у спробі дати 2,5 млн грн як хабар Савченку.

31 грудня стало відомо, що суд заарештував Галайка на два місяці з альтернативою внесення застави в розмірі 2,5 млн грн.

3 січня 2018 року Галайко вийшов під заставу.