Коломойський: Розмови, що Путін усім командує на Донбасі, – смішні. Знаючи ситуацію зсередини – ніякий не Путін

Коломойський: У питанні Донбасу все залежить від нас
Скріншот: KishkiNa / YouTube

Український бізнесмен Ігор Коломойський вважає, що на Донбасі Україна "воює сама із собою" і, щоб повернути тимчасово окуповані території, потрібно "домовитися про щось із тими, хто там є". Він упевнений, що все залежить не від президента РФ Володимира Путіна, а "від нас".

Український бізнесмен Ігор Коломойський вважає, що Україна "має" незабаром повернути тимчасово окуповані території Донбасу. Про це він сказав у інтерв'ю головному редактору видання LB.ua Соні Кошкіній, другу частину якого опубліковано на каналі KishkiNa в YouTube 27 листопада.

"Донбас Україна має повернути, і в досить осяжному, недалекому майбутньому. Із Кримом буде важче, але теж врешті-решт... Усе залежить від політики. Можна так примудритися", – сказав Коломойський.

Він вважає, що президент РФ Володимир Путін не впливає одноосібно на ситуацію на Донбасі.

"То до чого тут Путін? У питанні Донбасу все залежить від нас. Ми воюємо самі із собою. Як повернути Донбас? Ну треба з ними про щось домовитися, із тими, хто там є. Ось ці розмови, що там сидить Путін і всім командує, – це все смішно. Знаючи ситуацію зсередини – ніякий не Путін. Путіну цей тягар не потрібен. Йому вигідно було б інтегрувати Донбас назад в Україну, щоб руйнувати її зсередини. Так Донбас жодної радості не приносить. Крім геморою. Путін не єдиний, хто вирішує це питання. Єдине – він не дозволить, я більше ніж упевнений, – вирішувати це питання воєнним способом. Якщо Україна захоче вирішувати це за допомогою військових, для цього Путін має бути ну дуже слабким... Ніхто не знає, хто сильніший. І дай боже, щоб ми не з'ясовували, це неконструктивний шлях", – сказав бізнесмен.

Росія анексувала Крим після незаконного референдуму 16 березня 2014 року. Україна та більшість країн світу не визнають приєднання півострова до РФ. Наразі між материковою Україною та Кримом діє контрольно-пропускний режим, а Київ де-факто не контролює півострова.

Одразу після анексії Криму почався збройний конфлікт на сході України, він триває досі. Бойові дії відбуваються між Збройними силами України і підтримуваними Росією бойовиками, які контролюють частину Донецької та Луганської областей.