Коломойський заявив, що на місці Зеленського залишив би Луценка на посаді генпрокурора

Луценко сказав, що із Зеленським поки не зустрічався, але відкритий до співпраці
Фото: Юрій Луценко / Facebook

Новообраний президент України Володимир Зеленський говорив, що генпрокурор Юрій Луценко є членом старої команди, а тому повинен буде піти у відставку. Український бізнесмен Ігор Коломойський висловив думку, що Луценко міг би залишитися до виборів у Верховну Раду.

Український бізнесмен Ігор Коломойський висловив думку, що генерального прокурора Юрія Луценка новообраному президенту України Володимирові Зеленському варто було б залишити на посаді до виборів у Верховну Раду. Про це він повідомив в інтерв'ю виданню "РБК-Україна".

"Моя думка – я б залишав, до наступної Ради точно", – зазначив Коломойський.

Він висловив думку, що Луценко на цій посаді "не заважає", і запропонував журналісту назвати альтернативного генерального прокурора України.

Луценка призначили на посаду генпрокурора 12 травня 2016 року.

Зміна президента не є підставою для відставки генпрокурора. Але новообраний президент Володимир Зеленський 21 квітня заявляв, що Луценко – це "стара команда", і він як президент призначатиме нових людей.

Член команди Зеленського, екс-міністр фінансів України Олександр Данилюк говорив 25 квітня, що Луценко має піти з посади. На думку Данилюка, генпрокурором повинен стати хтось із активістів.

Луценко заявляв 6 травня, що у відставку йти поки не має наміру. Він сказав, що із Зеленським поки не зустрічався, але відкритий до співпраці.