Коломойський заявив, що привітав Зеленського із президентством за допомогою смс

За словами Коломойського, інавгурацію Зеленського (на фото) він дивився по телевізору
Фото: ЕРА

За словами бізнесмена Ігоря Коломойського, після повернення в Україну він ще не зустрічався з новим президентом країни Володимиром Зеленським.

Бізнесмен Ігор Коломойський повідомив, що привітав Володимира Зеленського зі вступом на посаду президента України за допомогою смс-повідомлення. Про це він сказав у інтерв'ю "Українській правді".

На запитання, чи зустрічався він із Зеленським після повернення з Ізраїлю, Коломойський відповів: "Ні, а з якого дива?"

"Я привітав його по телефону, сучасні засоби зв'язку дозволяють не бачитися... Ну який сенс? По-перше, відразу велика кількість журналістів, багато непотрібних запитань. І це лише заради того, щоб потім пояснювати, що я по-людськи хотів привітати. Я привітав його з перемогою на виборах і з офіційним вступом на посаду. Просто відправив смс", – пояснив бізнесмен.

За його словами, інавгурацію Зеленського він дивився по телевізору.

"Це був яскравий виступ. На відміну від [спікера Верховної Ради Андрія] Парубія, який сказав, що це було весело, я скажу, що це було яскраво. Особливо якщо дивитися на деякі обличчя", – підкреслив Коломойський.

Ігор Коломойський – один із найбагатших українців, співвласник групи "Приват". Після Революції гідності у 20142015 роках він очолював Дніпропетровську облдержадміністрацію, але через конфлікт із керівництвом держави покинув цю посаду і переїхав за кордон.

У 2012 році студія "Квартал 95", художнім керівником якої був Зеленський, почала співпрацювати з каналом "1+1", співвласником якої є Коломойський.

У листопаді 2018 року бізнесмен заявляв, що він не впливає на діяльність Зеленського. "Я сказав би, що більше я – його маріонетка, ніж він – моя. Тому що у відносинах між "1+1" і "Кварталом" вони виграють 10:0. Вони роблять усе, що хочуть, їх ніхто не контролює і вони ні в чому себе не обмежують", – сказав Коломойський.

У грудні 2018 року в інтерв'ю засновнику видання "ГОРДОН" Дмитрові Гордону Зеленський заявив, що Коломойський не має на нього жодного впливу. "Ну як він може мною керувати? Рабства в нас немає, угоди я кров'ю не підписував", – заявив він.

У березні 2019 року Коломойський зазначив, що жодної фінансової підтримки Зеленському не надає. У квітні він казав, що повернеться в Україну в разі перемоги Зеленського на президентських виборах.

В Україну бізнесмен прибув 16 травня.