Комісія не змогла визначити переможця конкурсу на посаду голови Держкіно України

Сінькевич не допустили до наступного етапу конкурсу
Фото: Odesa International Film Festival / Facebook

У фінал конкурсу на посаду голови Держкіно України потрапив один кандидат – генеральна продюсерка Одеського кінофестивалю Юлія Сінькевич, але за результатами співбесіди вона не пройшла далі.

Конкурсна комісія 21 листопада не змогла визначити переможця конкурсу на посаду голови Держагентства України з питань кіно. Відео оголошення результатів опублікувало в YouTube Нацагентство з питань держслужби.

У фінал конкурсу потрапив один кандидат – генеральна продюсерка Одеського кінофестивалю Юлія Сінькевич, але за результатами співбесіди вона не пройшла далі.

Відео: НАДС / YouTube

Після цього представники української кіноіндустрії написали відкритий лист президенту Володимирові Зеленському, прем'єр-міністру Олексієві Гончаруку та міністру культури, молоді та спорту України Володимирові Бородянському. Лист опублікувала у Facebook виконавча директорка Української кіноакадемії Анна Мачух.

У листі йдеться, що Держкіно більш ніж три місяці залишається без керівника, і в такій ситуації рішення Нацагентства з питань держслужби є шкідливим для української кіноіндустрії.

"Ми виступаємо проти непрозорих умов конкурсу та вимагаємо пояснень від Національного агентства України з питань державної служби", – зазначено в документі.

Представники кіноіндустрії впевнені, що Сінькевич має всі необхідні якості й компетенції, щоб обійняти цю посаду.

"Ми вважаємо, що саме Юлія Сінькевич, як єдина кандидатка, яка пройшла у третій тур конкурсу, має очолити Держкіно, та вимагаємо в Національного агентства України з питань державної служби негайно переглянути результати "співбесіди" й рішення про недопуск Сінькевич у наступний тур", – ідеться в листі.

Держкіно України з 6 серпня 2014 року очолював Пилип Іллєнко. У серпні 2019 року він оголосив про відставку.