Конституційний Суд України відмовив у відкритті провадження щодо конституційності мораторію на продаж землі сільгосппризначення

КС не відкрив провадження щодо мораторію на продаж землі
Фото: National Bank of Ukraine / Flickr

Подання про відкриття конституційного провадження щодо відповідності Основному закону мораторію на продаж землі сільськогосподарського призначення внесло в Конституційний Суд 69 нардепів.

Велика палата Конституційного Суду України 1 листопада відмовила у відкритті провадження щодо відповідності Конституції "Перехідних положень" Земельного кодексу України про мораторій на продаж землі сільськогосподарського призначення. Про це повідомляють на сайті суду.

Також зазначають, що Велика палата розглянула відповідне подання 69 нардепів.

"Постановлено ухвалу про відмову у відкритті конституційного провадження у справі", – ідеться в повідомленні.

Мораторій на продаж земель сільгосппризначення діє в Україні з 2001 року. Його продовжували кілька разів, востаннє – до 1 січня 2019 року.

6 вересня 2018 року нардеп від Блоку Петра Порошенка Олексій Мушак повідомив у Facebook, що від імені 69 нардепів передав подання в Конституційний Суд.

"Вимога проста – скасувати архаїчний земельний мораторій. Українці нарешті повинні отримати майнову свободу та повагу до своєї власності", – заявив депутат.