Корнієнко розповів, коли проведуть наступні місцеві вибори в Україні

Корнієнко: Розмови про перенесення місцевих виборів є брехнею
Фото: Слуга народу / Facebook

Проєкт рішення про проведення місцевих виборів подадуть на розгляд парламенту до кінця червня, повідомив народний депутат і глава партії "Слуга народу" Олександр Корнієнко.

В Україні 25 жовтня поточного року відбудуться чергові місцеві вибори. Про це повідомив народний депутат і глава партії "Слуга народу" Олександр Корнієнко на брифінгу, який транслювали на каналі in time Ukraine у YouTube.

За його словами, розмови "про їх перенесення, скасування, неможливість проведення через нестачу грошей" є брехнею.

"Країна може починати до них готуватися. І ми теж будемо до них готуватися", – заявив Корнієнко.

Нардеп пояснив, що проєкт рішення про проведення місцевих виборів подадуть на розгляд парламенту до кінця червня, доти продовжуватимуть обговорення документа. Верховна Рада зможе ухвалити зміни до Виборчого кодексу до середини липня.

Корнієнко також висловив надію, що 25 жовтня вибори проведуть і на окупованих територіях Донбасу.

Голова фракції "Слуга народу" в парламенті Давид Арахамія під час брифінгу уточнив, що місцеві вибори на території окупованого Донбасу відбудуться за умови встановлення контролю над кордоном.

17 квітня повідомляли, що президенту Володимирові Зеленському пропонують відкласти місцеві вибори до наступного року, стверджує "Резидент" із посиланням на джерело в ОП. "Усередині Офісу президента з'явилися група, яка пропонує Зеленському перенести місцеві вибори на 2021 рік за умови продовження карантину до липня – серпня", – пише паблік.

Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков 7 квітня говорив, що перенесення місцевих виборів через епідемію коронавірусу не передбачено Конституцією.

Із 6 квітня в Україні заборонено виходити на вулицю без нагальної потреби без засобів індивідуального захисту, також заборонено збиратися у групи більше ніж по двоє. Обмеження діятимуть щонайменше до 24 квітня.

Прогнозують, що карантин частково послаблять у травні, тоді як деякі обмеження залишаться чинними до вересня.