Коронавірус SARS-CoV-2. Разумков закликав нардепів утриматися від поїздок за кордон

Розпорядження Разумков підписав 11 березня
Фото: Верховна Рада України / Facebook

Спікер Верховної Ради Дмитро Разумков дав розпорядження запровадити профілактичні заходи проти поширення гострих респіраторних хвороб у будівлях українського парламенту.

Спікер Верховної Ради Дмитро Разумков закликав народних депутатів утриматися від поїздок за кордон, де погіршується ситуація з коронавірусом SARS-CoV-2. Про це йдеться у його розпорядженні від 11 березня, опублікованому на сайті парламенту.

"У зв'язку із ситуацією, що склалася у світі, у тому числі у країнах ЄС, унаслідок поширення гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом, із метою запобігання виникненню та поширенню масових інфекційних захворювань, забезпечення сталої роботи Верховної Ради України та її органів... народним депутатам, працівникам апарату Верховної Ради наполегливо рекомендую скасувати або відтермінувати службові відрядження за межі України до зміни епідемічної ситуації у світі", – ідеться в розпорядженні.

Разумков також доручив керівництву апарату Ради "вжити необхідних профілактичних, організаційних та матеріально-технічних заходів, спрямованих на запобігання поширенню гострих респіраторних хвороб в адміністративних будинках Верховної Ради".

Фото: rada.gov.ua

Спалах коронавірусної інфекції COVID-19 виник у грудні 2019 року в китайському Ухані.

30 січня Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) оголосила спалах коронавірусу SARS-CoV-2, який спричиняє хворобу COVID-19, медичною надзвичайною ситуацією, що має міжнародне значення. 24 лютого у ВООЗ не відкинули, що вірус може призвести до пандемії, а 9 березня назвали її реальною.

Найбільшу смертність від COVID-19 останніми днями фіксують в Італії. Там станом на 10 березня 631 людина померла після зараження. Загальна кількість інфікованих, включно з померлими і тими, хто одужав, сягнула 8514. У країні оголосили карантин.

Станом на початок доби 11 березня в Китаї від коронавірусу померло 3158 осіб, кількість підтверджених випадків зараження коронавірусом зросла до 80 778, 61 475 із них вилікували й виписали. За даними ВООЗ, станом на 10 березня за межами Китаю зареєстровано 32 778 випадків зараження коронавірусом у 109 країнах. 872 людини померли, зокрема 186 – протягом останньої доби.