"Страна" заявила, що встановила особу співробітника СБУ, який вербував їхнього журналіста

Хаїндрава (праворуч) призначав зустрічі Селезньову недалеко від будинку
Фото: strana.ua

Видання "Страна" стверджує, що Олена Єськова, мати співробітника Служби безпеки України Олександра Хаїндрави, який намагався завербувати їхнього фотокореспондента Владислава Селезньова, працює в координаційному центрі забезпечення взаємодії Адміністрації Президента з урядом.

20 вересня видання "Страна", посилаючись на джерела у Службі безпеки України, заявило, що співробітником СБУ, який домагався, щоб їхній фотокореспондент Владислав Селезньов "зливав" інформацію про роботу редакції, є Олександр Хаїндрава.

Співрозмовники видання стверджують, що Хаїндрава працює в так званому управлінні "М".

"Найменування за літерами – це неофіційне, умовне найменування управлінь. Його не використовують у листуванні, офіційному спілкуванні. Водночас управління "М" є у складі департаменту захисту національної державності (так званому департаменті "Т"), який відповідає за роботу зі ЗМІ", – розповіло джерело.

Очолюваним генерал-майором Данилом Доценком департамент "Т", за однією з версій, курує заступник голови СБУ Віктор Кононенко, зазначає видання.

Журналісти стверджують, що мати Хаїндрави – Олена Єськова – є головним консультантом відділу управління організаційно-методичного забезпечення та моніторингу координаційного центру для забезпечення взаємодії Адміністрації Президента з урядом.

До цього вона обіймала посаду головного консультанта Головного департаменту з питань діяльності правоохоронних органів та протидії корупції в Адміністрації Президента, а потім "курувала" питання забезпечення діяльності СБУ, повідомляє "Страна".

Видання зазначає, що в декларації Єськова вказала, що її син є власником двох третин права власності на квартиру площею 69 м&³2; на вулиці Феодосійській у Києві. Неподалік від цього місця Хаїндрава і призначав зустрічі Селезньову.

"Страна" заявляла, що СБУ звернула увагу на Селезньова після того, як він сфотографував віллу президента України Петра Порошенка в іспанській Марбельї.