"Люблю, коли на мене тиснуть". Яременко вирішив написати заяву про складання повноважень голови комітету Ради

Яременко: Хочу привітати демократично обрану більшість у парламенті з чуйним і уважним ставленням до колег. З інших фракцій
Фото: Олег Федонюк / Facebook

За словами народного депутата від "Слуги народу" Богдана Яременка, йому повідомили, що представники трьох фракцій парламенту хочуть, щоб він до 19.00 оголосив у Facebook про те, що йде у відставку з посади голови комітету Верховної Ради із питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва

Народний депутат від "Слуги народу" Богдан Яременко повідомив у Facebook, що вирішив написати заяву про складання повноважень голови парламентського комітету із питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва.

"Із метою порятунку українського парламентаризму від мене, а української журналістики в особі сайта "Букви" від ст. 163 і 182 Кримінального кодексу України, і з огляду на дрібний політичний шантаж трьох фракцій парламенту, я написав заяву про складення повноважень голови комітету", – заявив він.

За словами Яременка, йому через главу фракції "Слуга народу" Давида Арахамію повідомили, що три парламентські фракції вимагають, щоб він сьогодні оголосив у Facebook прo складання повноважень до 19.00.

"Написати – напишу. Але передам голові Верховної Ради України [Дмитрові Разумкову] (перед яким мені за цей безлад дійсно незручно), лише коли і якщо рішення про мою відставку прийме фракція партії "Слуга народу", яка мене на цю посаду і рекомендувала (орієнтовно в понеділок, через тиждень)", – зазначив він.

"Хочу привітати демократично обрану більшість у парламенті з чуйним і уважним ставленням до колег. З інших фракцій", – додав Яременко.

У коментарях нардепу написали, що він міг написати цю заяву одразу після інциденту з публікацією переписки.

"Люблю, коли на мене тиснуть", – відповів політик.

Пізніше нардеп опублікував фото своєї заяви на ім'я Разумкова. Дати в документі не вказано.

Фото: Богдан Яременко / Facebook

Сьогодні на засіданні Верховної Ради глава фракції "Голос" Сергій Рахманін заявив, що "Європейська солідарність", "Батьківщина" і "Голос" виступають за відставку Яременка з посади голови комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва, пише "Главком".

"Із нашого погляду, поведінка нашого колеги Богдана Яременка, зокрема його вчорашній виступ, мала елементи образи на адресу цілого законодавчого органу, і заяви, які можна трактувати як погрозу журналістам, є неприпустимими... Ми вважаємо, що депутатський корпус, керівництво Верховної Ради належно оцінить поведінку нашого колеги і зробить відповідні висновки", – сказав він.

Перший заступник глави фракції "Слуга народу" Олександр Корнієнко повідомив, що фракція розгляне це питання наступного тижня, пише "Інтерфакс-Україна".

Видання "Букви" 30 жовтня опублікувало переписку Яременка з, імовірно, повією, із якою він домовлявся про зустріч. Також "Букви" у Facebook опублікували фото ще однієї переписки депутата, де він запитує в дівчини, "скільки грошей їй потрібно на місяць". Політик розповідав співрозмовниці, що одружений і що є "новою людиною в політиці".

Після публікації фото переписки у ЗМІ Яременко заявив, що інцидент був провокацією. "Після того, як кілька колег по фракції стало жертвами любителів підглядати і читати через плече, ми застосували певні запобіжні заходи і тепер знаємо, коли "журналісти" підглядають у наші телефони. Діставши такий сигнал, я зробив учора провокацію і дозволив сфотографувати сфабриковані "переписки", – ішлося в повідомленні нардепа. Зараз ця публікація є недоступною.

Яременко також стверджував, що своєю "провокацією" хотів привернути увагу до того, що журналісти публікують інформацію без перевірки і коментарів дійових осіб.

Пізніше у Facebook він перепросив за пост, де називав провокацією фото його інтимної переписки. Яременко із трибуни Ради попросив вибачення в сім'ї, виборців і фракції. Також він заявив, що його переписку вкрали, а за її публікацію журналістам загрожує від трьох до семи років. Співвласниця "Букв" Катерина Рошук відповіла, що редакція готова судитися.