Лобістська компанія зі США відзвітувала про контракт із Зеленським. Президент заперечував його наявність

Лобісти отримали $69 тис. за роботу на Зеленського, ідеться у звіті Signal Consulting Group
Фото: president.gov.ua

Контракт між Signal Consulting Group та командою кандидата у президенти України Володимира Зеленського діяв у період між першим і другим туром виборів глави держави.

Американська лобістська компанія Signal Consulting Group, LLC отримала $69 тис. за роботу на користь кандидата у президенти, нинішнього глави Української держави Володимира Зеленського в період між 3 квітня та 21 травня цього року. Про це повідомляє “Голос Америки“, посилаючись на звіт компанії.

У документі йдеться про те, що гонорар лобістів становив $60 тис., ще $9,37 тис. компанія отримала як відшкодування витрат. Signal Group Consulting організовувала програми громадських зв'язків та зв'язків з урядом, подання іноземного клієнта американським медіа, організацію медіаінтерв'ю, зустрічей із представниками мозкових центрів і експертами, надання стратегічних консультацій із медіа США і урядових відносин.

Угоду між Signal Group Consulting і представником Зеленського Маркусом Коеном було підписано 3 квітня. Водночас 18 квітня у Facebook команда Зеленського категорично заперечувала наявність договорів із цією чи якоюсь іншою лобістською компанією.

Після публікації звіту "Голос Америки" звернувся по коментар до Офісу Президента України, проте в ОП відмовилися відповідати.

Другий тур президентських виборів в Україні відбувся 21 квітня. За даними ЦВК, Зеленський здобув перемогу, набравши 73,22% голосів виборців. 20 травня 2019 року новообраний президент склав присягу на вірність народу України і офіційно вступив на посаду глави держави.