Лозовий заявив, що Луценко мститься Радикальній партії

Лозовий: Подання на Бойка було готове ще за Шокіна
Фото: Андрій Лозовий / Facebook

Народний депутат від Радикальної партії Андрій Лозовий назвав Генеральну прокуратуру України "головним політичним управлінням" часів прокурора СРСР Вишинського.

Подання Генеральної прокуратури України (ГПУ) на притягнення до відповідальності народного депутата від Радикальної партії Андрія Лозового є помстою Радикальній партії з боку генерального прокурора Юрія Луценка. Про це Лозовий заявив на засіданні регламентного комітету Верховної Ради, передає кореспондент видання "ГОРДОН".

"Мститься фракції Радикальної партії, яка не голосувала ні за антиконституційний закон, який дозволив обирати генеральним прокурором особу без юридичної освіти, ні за призначення Юрія Луценка генеральним прокурором, ні за ініційовані ним драконівські зміни до Кримінального процесуального кодексу", – заявив він.

Лозовий зазначив, що абревіатура ГПУ в нинішній ситуації є "головним політичним управлінням часів Вишинського" (прокурор СРСР, причетний до сталінських репресій).

За словами нардепа, до нього особисто та до представників Радикальної партії приходили люди Луценка з пропозиціями "домовитися".

Генеральна прокуратура України внесла до Верховної Ради подання на зняття депутатської недоторканності з шести народних депутатів: Андрія Лозового (фракція Радикальної партії), Олеся Довгого (група "Воля народу"), Євгена Дейдея та Максима Полякова ("Народний фронт"), Борислава Розенблата (Блок Петра Порошенка) та Михайла Добкіна (Опозиційний блок).