Луценко: Головна порада Зеленському – збільшити коло людей, яких він слухає

Зеленський потрапляє у ситуацію "ідеального шторму", вважає ексгенпрокурор
Фото: ЕРА

Президенту України Володимирові Зеленському потрібно розширити коло людей, які можуть говорити йому "неприємні речі", вважає ексгенпрокурор України Юрій Луценко.

Президенту України Володимирові Зеленському треба мати багато джерел інформації. Таку думку колишній генеральний прокурор України Юрій Луценко висловив "Обозревателю" в інтерв'ю, опублікованому 13 березня.

сі президенти спочатку мають 1520 незалежних джерел інформації. І, на жаль, усі вони мають спокусу скорочувати їх, щоб отримувати менше негативу. Я пам'ятаю, як це було у Кучми і Ющенка, розумію, як було у Януковича, точно знаю, як це було у Порошенка. Найкраще це видно за Ющенком, який почав із грандіозної кількості інформації, а закінчив одним Віктором Балогою (був главою Адміністрації Президента. – "ГОРДОН"). Те ж саме й у всіх. Мені здається, головна порада Зеленському – збільшити коло людей, яких він слухає", – сказав Луценко.

За його словами, збільшити Зеленському потрібно кількість тих, хто говоритиме "неприємні речі".

"Він потрапляє в той стан, який називають "ідеальний шторм". Світова криза вже почалася, і Україна, незважаючи на те, що така слабенька, дуже від цього залежить. У нього є незакінчена війна – це страшний форс-мажор. З іншого боку, у нього розділена нація. Наприклад, рішення про воду в Крим, із моєї точки зору, стоїть на межі Майдану", – пояснив колишній генпрокурор.

Він зазначив, що на виборах президента не голосував за Зеленського, у зв'язку з чим вважає себе відповідальним політиком.

"Мені під 60 буде, коли він свою каденцію закінчить. Але я не хочу чогось чекати, я хочу, щоб зараз щось відбувалося. Бажаю йому успіху, але він повинен прислухатися до широкого кола людей. Головне – консолідувати націю. Це єдине, як можна виграти і війну, й економічну кризу", – вважає Луценко.

Зеленський виграв вибори у 2019 році, у другому турі 21 квітня за нього проголосувало 73,22% українців, за його конкурента Порошенка – 24,45%.