Луценко: НАБУ має відповісти за провал боротьби з високопоставленою корупцією першим

Луценко: Я ніколи не прогинав і не прогну хребта за будь-яку посаду
Фото: Олег Федонюк / Facebook

Результати роботи Генеральної прокуратури разом із Національною поліцією, Державною фіскальною службою, Службою безпеки України та Державним бюро розслідувань – 2876 обвинувальних вироків у корупційних справах і 125 млрд грн, повернутих державі. У Спеціалізованої антикорупційної прокуратури і Національного антикорупційного бюро за той самий час немає жодного вироку, державі вони повернули 425 млн грн, заявив генеральний прокурор Юрій Луценко.

Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що за роки роботи Спеціалізована антикорупційна прокуратура і Національне антикорупційне бюро України досягли фактично нульових результатів. Про це він сказав у відеозверненні, оприлюдненому на своїй сторінці у Facebook.

"Останнім часом багато говориться про необхідність тотальної зміни керівництва держави, зокрема керівників правоохоронних структур, які, мовляв, не впоралися із проблемою боротьби з корупцією в нашій країні. Я ніколи не прогинав і не прогну хребта за будь-яку посаду – для мене всі вони тимчасові. До відповідальності готовий, але хотів би зразу, щоб ми розібратися, хто працював, а хто саботував поставлені законом завдання", – зазначив Луценко.

Він розповів, що результати роботи Генеральної прокуратури разом із Національною поліцією, Фіскальною службою, Службою безпеки України та Державним бюро розслідувань – 2876 обвинувальних вироків у корупційних справах і 125 млрд грн, повернутих державі. Він додав, що також державі було повернуто 240 тис. га вкраденої землі.

Він підкреслив, що у САП і НАБУ водночас немає жодного вироку, державі вони повернули 425 млн грн.

"Ми працювали, працюємо і будемо працювати ефективно в рамках того, що закон дозволяє нам. САП і НАБУ явно не справилися з поставленими задачами. Причому саме НАБУ, яке багато говорить, але показує нульовий результат, керівник якого призначається указом президента, з моєї точки зору, має відповісти за провал боротьби з високопоставленою корупцією першим. Ми працюємо далі", – резюмував Луценко.