Луценко не має наміру повторно вносити у Раду подання на притягнення до кримінальної відповідальності Дунаєва

Дунаєва підозрюють у декларуванні недостовірних даних
Фото: opposition.org.ua

Генеральний прокурор України Юрій Луценко вважає, що народного депутата від Опозиційного блоку Сергія Дунаєва можна буде притягнути до кримінальної відповідальності, коли він припинить бути нардепом.

8 жовтня генеральний прокурор Юрій Луценко заявив журналістам, що не має наміру повторно вносити до Верховної Ради подання на зняття недоторканності з народного депутата від Опозиційного блоку Сергія Дунаєва, повідомляють "Українські новини".

"Відповідь тільки одна – чекати, коли пан Дунаєв припинить бути народним депутатом, і діяти щодо нього як до звичайних громадян, які б у таких випадках однозначно одержували б підозру і йшли б у суд", – сказав він.

Луценко підкреслив, що депутатська недоторканність заважає правоохоронцям розслідувати корупційні справи.

15 травня Луценко вперше вніс до Верховної Ради подання на зняття недоторканності з Дунаєва. 16 травня стало відомо, що подання ГПУ стосується 10 незадекларованих нардепом компаній.

Дунаєв повідомив, що мова йде про його електронну декларацію за 2015 рік. За його словами, він "не міг внести якихось змін, оскільки тоді були закриті всі держреєстри".

5 червня комітет Ради з питань регламенту вирішив повернути подання ГПУ на Дунаєва спікеру парламенту Андрію Парубію, оскільки парламентарій із документом поки не ознайомився.

18 вересня Луценко повторно вніс подання на притягнення до кримінальної відповідальності Дунаєва. Регламентний комітет 3 жовтня передав документ на розгляд у сесійній залі.

4 жовтня Рада не дала згоди на притягнення нардепа Дунаєва до кримінальної відповідальності.