Луценко: У мене є претензії до Продана

Продан очолює ДФС із березня 2017 року
Фото: Мирослав Продан / Facebook

Процесуальне рішення стосовно в.о. глави Державної фіскальної служби України Мирослава Продана генпрокурор Юрій Луценко пообіцяв ухвалити після одержання "достатньої кількості доказів".

Генпрокурор України Юрій Луценко в інтерв'ю "Українській правді", яке вийшло 21 серпня, повідомив про наявність претензій до виконувача обов'язків глави Державної фіскальної служби (ДФС) України Мирослава Продана.

"У мене є претензії до Продана. Поки що я озвучую претензії до безлічі випадків контрабанди, які допустили його підлеглі. Але зараз я працюю у справі, у якій у мене є претензії до нього персональні. У той момент, коли я здобуду достатню кількість доказів, зроблю процесуальне рішення", – сказав генпрокурор.

Він зазначив, що на прохання Продана Службі безпеки України (СБУ) закрили доступ до контейнерів на митниці, однак "збори не припинилися".

"Усе одно десь 30% іде в сторону. Так було, поки "К" СБУ (відділ "К" займається боротьбою з корупцією та економічними злочинами. – "ГОРДОН") могло зайти на митницю, і так залишилося, коли вони цього права не мають. На жаль, так залишається, коли туди зайшла поліція. Тобто не в цьому проблема", – підкреслив Луценко.

Продан очолює ДФС із березня 2017 року.

17 липня 2018 року Продан заявив, що готовий до перевірки своєї діяльності правоохоронцями.