Малюська прогнозує, що "антиколомойський" закон розглянуть у ЄСПЛ

Малюська: Mission completed. Ну ок, не зовсім completed
Фото: Denis Malyuska / Facebook

Міністр юстиції України Денис Малюська вважає, що ухвалений Верховною Радою закон, який забороняє повернення націоналізованих банків колишнім власникам (відомий як "антиколомойський"), стане предметом розгляду в Конституційному Суді.

Міністр юстиції України Денис Малюська прогнозує, що ухвалений Верховною Радою закон, який забороняє повернення націоналізованих банків колишнім власникам (відомий як "антиколомойський"), буде розглянуто в Європейському суді з прав людини. Про це міністр 13 травня написав на своїй сторінці у Facebook.

"Банківський закон". Mission completed. Ну ок, не зовсім completed, попереду ще Конституційний Суд, скоріш за все, Європейський суд із прав людини. Але перший етап пройдений", – зазначив Малюська.

13 травня Верховна Рада ухвалила законопроєкт №2571-д "Про удосконалення деяких механізмів регулювання банківської діяльності".

Європейський союз привітав ухвалення цього законопроєкту.

Перед голосуванням президент України Володимир Зеленський закликав підтримати його. За словами глави держави, ідеться про захист української економіки.

У першому читанні законопроєкт ухвалили 30 березня. Зокрема, документ унеможливить повернення "ПриватБанку", націоналізованого 2016 року, бізнесмену Ігореві Коломойському, який намагається оскаржити націоналізацію в судах.

Бізнесмен назвав цей законопроєкт "не "антиколомойським", а антиукраїнським".

Ухвалення цього законопроєкту, поряд із відкриттям ринку землі, – головні вимоги Міжнародного валютного фонду для продовження співпраці з Україною. Міністр фінансів України Сергій Марченко заявляв, що без ухвалення документа подальша співпраця із МВФ буде неможливою.