Медведчук заявив, що вважає заздрісниками людей, які підкреслюють його статус "кума Путіна"

Медведчук сказав, що його не ображає таке висловлювання
Фото: Пресс-служба Виктора Медведчука / Facebook

Голова політради партії "Опозиційна платформа – За життя" Віктор Медведчук заявив, що люди, які підкреслюють його статус "кума президента Росії Володимира Путіна", заздрять його стосункам із "людиною, яка є однією з найвідоміших впливових людей у світі".

Голова політради партії "Опозиційна платформа – За життя" Віктор Медведчук в інтерв'ю телеканалу "112 Україна" заявив, що люди, які підкреслюють його статус кума президента Росії Володимира Путіна, заздрять йому.

"Вони це роблять від заздрості. Вони настільки заздрять, що вкотре хочуть підкреслити: Медведчук – кум Путіна", – заявив український політик, відповідаючи на запитання про своє ставлення до того, що в Україні його часто згадують не як державного діяча, а як кума російського президента.

Автори таких згадок заздрять його статусу кума "людини, яка є однією із найвідоміших впливових людей у світі", уважає Медведчук.

Він заявив, що таке висловлювання його не ображає.

На думку тих, хто відрекомендовує його не як голову політичної платформи, а як кума Путіна, така згадка має налаштовувати людей проти Медведчука, з урахуванням відносин між Україною і Росією, зазначив політик.

"Ті, які хотіли налаштуватися проти мене негативно, вони вже давно налаштувалися. І з ними вже нічого не буде, у них є чітка думка. А інші, які дізнаються про це, – тут я не знаю. Ось у них може і позитивна думка скластися у зв'язку з такими згадками й у зв'язку з такою прив'язкою", – резюмував він.

Віктор Медведчук очолював Адміністрацію Президента Леоніда Кучми із 12 червня 2002 року до 21 січня 2005-го. Із 2015-го до 2018 року Медведчук входив до складу підгрупи з гуманітарних питань у межах мінської тристоронньої контактної групи. Підгрупа займається обміном полонених на сході України.

Чинний президент України Петро Порошенко заявляв, що він був "єдиним каналом зв'язку з Путіним і виявився неефективним".

Згідно з опитуванням Київського міжнародного інституту соціології, проведеним у середині квітня 2019 року, до Медведчука негативно ставляться 58% українців, позитивно – 11,4%, нейтрально – 17,2%.

Путін і дружина прем'єр-міністра РФ Світлана Медведєва хрестили дочку Медведчука та його дружини Оксани Марченко Дарину. Політик підтверджував цей факт в інтерв'ю "Немецкой волне" у квітні 2018 року.