Медведєв, Собянін, Дюмін. У РФ склали рейтинг наступників Путіна

Медведєва назвали найбільш імовірним наступником Путіна
Фото: government.ru

Найбільш імовірним наступником президента РФ Володимира Путіна російський фонд "Петербургская политика" назвав прем'єр-міністра Дмитра Медведєва, у якого показники "очікування" вищі, ніж у мера Москви Сергія Собяніна. Він також активніший і публічніший, ніж тульський губернатор Олексій Дюмін.

Найбільш імовірними наступниками Володимира Путіна як кадрові резерви є прем'єр-міністр Дмитро Медведєв і мер Москви Сергій Собянін. Про це свідчить рейтинг фонду розвитку суспільних зв'язків "Петербургская политика", опублікований на сайті цієї некомерційної організації.

Найкращим наступником визнано Медведєва, у якого виявилися вищими, ніж у Собяніна, показники "очікування" та "слабкість суб'єктності".

"Уособлює інерційний сценарій, який передбачає підкреслену відмову від кадрових революцій незалежно від коливань суспільних оцінок і менеджерських успіхів", – ідеться у висновках про Медведєва.

Собяніна описують як людину, яка "продовжує спроби напрацювати репутацію" мера Москви, розставання з яким, однак, стало б для москвичів "досить спокійним".

Серед спадкоємців, які мають певні шанси стати президентом, назвали також главу Тульської області Олексія Дюміна (третя позиція в рейтингу через низькі показники публічності й активності), міністра оборони Сергія Шойгу та голову Ради Федерації РФ Валентину Матвієнко.

Автори рейтингу включили до топ-10 також екс-міністра фінансів РФ Олексія Кудріна, керівника адміністрації президента Антона Вайна, його першого заступника Сергія Кирієнка, голову Держдуми РФ В'ячеслава Володіна та президента компанії "Роснефть" Ігоря Сєчина.

Рейтинг складали за такими параметрами: публічність (найвищий показник має відразу шість людей), очікування (Медведєв і Дюмін), активність (Медведєв, Собянін, Сєчин), неконфліктність (Вайно), слабкість суб'єктності, контркампанії.

Путіна було обрано на посаду президента РФ у 2000 році. Після двох термінів, у 2008 році, він перейшов на посаду глави уряду РФ, а президентом став Дмитро Медведєв. У 2012 році Путін знову обійняв посаду президента.

Вибори президента Росії мають відбутись у березні 2018 року. Путін поки не заявляв про своє рішення балотуватися.