"Мені досить". Разумков заявив, що зарплата спікера нової Ради становитиме приблизно 50 тис. грн на місяць

Разумкова розглядають як претендента на посаду спікера Верховної Ради нового скликання
Фото: ЕРА

За словами голови партії "Слуга народу", яка здобула більшість у Верховній Раді нового скликання, Дмитра Разумкова, він сформував собі матеріальну подушку завдяки бізнесу, тому йому буде достатньо зарплати приблизно 50 тис. грн на місяць.

Зарплата спікера в українському парламенті нового скликання становитиме приблизно 50 тис. грн на місяць, заявив в інтерв'ю НВ, електронну версію якого опубліковано 18 серпня, голова партії "Слуга народу", що здобула більшість на виборах у Верховну Раду, Дмитро Разумков.

"Майбутній депутат парламенту отримуватиме зарплату 36−37 тис. грн, із доплатами – до 50 тис. грн. Це справедливо?" – запитала журналістка.

"Якщо чесно, то ні, вона могла би бути більшою. Хоча це гарна зарплата на тлі мінімальної, але недостатня. Ми тільки йдемо до того, що мають, наприклад, європейські депутати – гідна зарплата і хороший соціальний пакет, коли людина тримається за цю роботу і розуміє її престиж... За 40 тис. грн не купиш 600-й Mercedes, але жити можна цілком гідно. Далі питання твоїх цінностей. Якщо ти корупціонер, тебе і мільйонні заробітки не зупинять", – відповів Разумков.

На запитання, скільки становитиме зарплата спікера Ради, він сказав: "Не цікавився, але приблизно знаю, що десь біля 50 тис. грн, і мені досить, я сформував собі матеріальну подушку завдяки бізнесу".

21 липня 2019 року відбулися позачергові вибори у Верховну Раду. З урахуванням мажоритарників "Слуга народу" отримає у новій Раді 254 мандати, що дасть їй змогу створити монобільшість.

Разумкова розглядають як претендента на посаду спікера Верховної Ради нового скликання.