"Мені байдуже було що здавати". Зеленський пояснив, чому на аналіз не брали його волосся

Зеленський здавав аналізи в клініці Eurolab
Фото: ЕРА

Під час здавання аналізів у лабораторії клініки Eurolab сказали, що достатньо взяти кров, зазначив кандидат у президенти України, шоумен Володимир Зеленський.

Кандидат у президенти України, шоумен Володимир Зеленський заявив, що не здавав волосся на аналізи, тому що цього не вважали за потрібне в лабораторії. Таку думку Зеленський висловив 12 квітня в Парижі в інтерв'ю, яке опубліковано на YouTube-каналі "Нейтральный".

Йому поставили запитання, чому не розвіяти міфу.

"Узагалі всі розвіємо. Дивіться. Я прийшов (у лабораторію. – "ГОРДОН") і запитав: "Що робити, що здавати?" "Беремо кров, цього достатньо". Мені взагалі байдуже було що здавати. От і все", – пояснив Зеленський.

Він припустив, що якби під час здавання аналізів був присутній співзасновник лабораторії Eurolab Андрій Пальчевський, "може, все і взяли б".

Зеленський та його конкурент, чинний президент України Петро Порошенко вийшли у другий тур виборів президента, голосування відбудеться 21 квітня.

3 квітня Зеленський запропонував Порошенку провести дебати на НСК "Олімпійський", висунувши низку умов, однією з яких було здати аналізи на алкоголь і наркотики. 5 квітня Зеленський і Порошенко здали зразки біоматеріалів. Того самого дня головний лікар київської міської клінічної лікарні "Соціотерапія" Володимир Ярий заявив, що психоактивних речовин в організмі Порошенка не виявлено, а лабораторія клініки Eurolab повідомила, що не виявила наркотиків в аналізах Зеленського. 10 квітня на НСК "Олімпійський" Порошенко повторно здав аналізи – цього разу представникам Добровільної антидопінгової асоціації VADA. У штабі Зеленського заявили, що він не буде повторно здавати біоматеріалів.

Радник штабу Порошенка Олег Медведєв говорив, що Зеленський здав не всі зразки біологічного матеріалу. "Кандидат Зеленський не здав волосся. А за версією [міністра охорони здоров'я] Уляни Супрун, саме дослідження волосся є ключовим для виявлення слідів наркотичних речовин, там вони зберігаються близько 90 днів", – сказав він.