Мер Бондаренко Зеленському: Скільки б ви мені "привітів" не передавали, вам на місцевих виборах у Черкасах немає чого ловити

Бондаренко вважає, що центральна влада боїться мерів
Фото: Анатолій Бондаренко / Facebook

Мер Черкас Анатолій Бондаренко заявив, що кримінальні провадження проти нього, про які заявляв президент України Володимир Зеленський, розпочали через його політичну діяльність.

Мер Черкас Анатолій Бондаренко у відповідь на заяву президента України Володимира Зеленського на пресконференції, заявив, що кримінальні справи проти нього порушено за його політичну діяльність. Про це він заявив у відеозверненні на своїй сторінці у Facebook.

"Ви кажете, що я мер-бандит? Усі ті кримінальні справи, які порушували проти мене, їх порушували за мою політичну діяльність, у тому числі й за те, що ви стали президентом", – заявив мер.

Він зазначив, що протягом усього часу, поки у країні епідемія коронавірусної інфекції COVID-19, він перебуває в Черкасах.

"Скільки б ви мені "привітів" не передавали, вам на місцевих виборах у Черкасах немає чого ловити", – додав Бондаренко.

Сьогодні Зеленський, коментуючи поведінку мера Черкас Анатолія Бондаренка, заявив, що не сяде за один стіл із "бандитами".

"Я навіть просто не можу говорити про мера Черкас. Я не знаю навіть, як говорити, коли міський голова має 19 кримінальних проваджень. Хто це? Я за один стіл із такими бандитами не сяду.  Його обрали – це народ, це право народу України, будь ласка, обирайте бандитів, якщо хочете", – заявив президент.

У Черкасах із 1 травня за рішенням виконавчого комітету міської ради мали послабити карантинні обмеження. Роботу дозволили поновити магазинам непродовольчих товарів (книжковим, будівельним, канцелярським, електроніки тощо), салонам краси, перукарням, зоомагазинам, майстерням, салонам ритуальних послуг і літнім майданчикам ресторанів. Також жителям міста дозволили доступ у парки, сквери, на ринки і ярмарки. У мерії пояснили, що пішли назустріч представникам бізнесу, які через карантин опинилися на межі виживання.

Національна поліція відкрила кримінальне провадження у зв'язку з рішенням муніципалітету Черкас.

Міністр охорони здоров'я України Максим Степанов заявив, що рішення Черкаської міськради про дострокове пом'якшення карантину наражає на небезпеку життя і здоров'я людей.

Зеленський у відеозверненні переказав Бондаренку "привіт" від Служби безпеки України і Міністерства внутрішніх справ.

Мер Черкас повідомив, що чекає на помсту, але не боїться її. Він оприлюднив відеозвернення до Зеленського, у якому сказав, що "Черкаси будуть чинити опір". Бондаренко заявив, що центральна влада боїться мерів.

7 травня Черкаський окружний адміністративний суд зупинив дію рішення виконкому Черкаської міськради про пом'якшення карантину.