Меркель заявила про необхідність продовження переговорів щодо Донбасу в нормандському форматі

Меркель: Немає якогось іншого можливого формату щодо Донбасу
Фото: EPA

Канцлер Німеччини Ангела Меркель анонсувала телефонні переговори лідерів "Нормандської четвірки" щодо врегулювання ситуації на Донбасі.

Канцлер Німеччини Ангела Меркель не бачить альтернативи переговорам у нормандському форматі щодо врегулювання ситуації на Донбасі. Про це вона сказала на прес-конфренції за підсумками саміту "Великої двадцятки" в Гамбурзі, повідомляє кореспондент видання "ГОРДОН".

"Ми поговорили з паном Макроном (президент Франції Еммануель Макрон."ГОРДОН"), що ми будемо продовжувати цей процес, із Путіним (президент РФ Володимир Путін."ГОРДОН") теж. Але звичайно, це дуже повільний процес, усе дуже вповільнено. Ми не отримали якогось конкретного рішення. Але ми домовилися, що в нас буде телефонний дзвінок, разом з Україною, щоб ми продовжували цей формат. Немає якогось іншого можливого формату", – сказала вона.

Меркель додала, що перед зустріччю поговорила з президентом України Петром Порошенком, щоб у нього не виникло враження, що про Україну говорять без України.

3 червня у Міністерстві закордонних справ України заявили, що в короткостроковій перспективі зустріч лідерів "Нормандської четвірки" не планують, але можлива телефонна розмова.

27 червня міністр закордонних справ України Павло Клімкін повідомив, що найближчими днями відбудеться телефонна конференція в нормандському форматі.

Переговори про врегулювання конфлікту відбуваються в тристоронній контактній групі в Мінську (Україна, Росія, ОБСЄ), а також у нормандському форматі – за участю представників України, Франції, Німеччини й Росії.

Глави держав нормандського формату зустрічалися востаннє 19 жовтня 2016 року в Берліні. Тоді сторони домовилися затвердити основу дорожньої карти з реалізації Мінських угод.