Одеський активіст Михайлик: Гандзюк – перша жертва терору, розв'язаного проти громадських діячів в Україні

Михайлик: Ця влада не в змозі захистити людей
Фото: Олег Михайлик / Facebook

Активіст Олег Михайлик не вірить, що замовника вбивства співробітниці Херсонської міськради Катерини Гандзюк знайдуть.

Одеський активіст Олег Михайлик уважає, що співробітниця мерії Херсона Катерина Гандзюк стала першою жертвою терору, який розв'язали проти громадських діячів у Україні. Про це він розповів у коментарі журналістам "24 каналу".

За словами активіста, він перебуває в шоковому стані через смерть Гандзюк.

"Я не знаю, як це коментувати. Я чекав її одужання. Це перша жертва терору, розв'язаного проти громадських діячів, що не продалися, не влізли в договірняки, що досі мають совість і честь. Ця влада не в змозі таких людей захистити. Далі буде гірше, тому що повна безкарність, корупція і непрофесійність у пошуках замовників. Шок", – зазначив активіст.

Гандзюк померла 4 листопада. Джерела агентства УНН, а також видання ZN.UA повідомили, що у співробітниці Херсонської міськради Катерини Гандзюк відірвався тромб, це стало причиною її смерті.

Президент України Петро Порошенко, прем'єр-міністр Володимир Гройсман і єврокомісар Йоганнес Ган закликали правоохоронців розслідувати вбивство.

Чиновницю облили кислотою вранці 31 липня біля під'їзду її будинку в Херсоні. Вона дістала хімічні опіки 30% тіла, кислота потрапила на спину, голову, руку, а також в око. 1 серпня її доправили до Києва для подальшого лікування. Гандзюк перенесла понад 10 операцій.

У справі Гандзюк заарештували ймовірного організатора нападу Сергія Торбіна, Володимира Васяновича, В'ячеслава Вишневського, Віктора Горбунова і Микиту Грабчука, який, за версією слідства, облив активістку сірчаною кислотою. Вони є учасниками бойових дій на сході України у складі добровольчих формувань. Замовників злочину досі не назвали.

22 вересня Михайлик дістав вогнепальне поранення біля свого будинку. Екс-заступник голови Одеської облдержадміністрації Зоя Казанжи повідомила, що активіст утратив до двох літрів крові і пережив клінічну смерть. Уранці 23 вересня він прийшов до тями.

25 вересня правоохоронці затримали трьох підозрюваних у нападі. Усі троє – громадяни Грузії. 27 вересня були арештовані Торніке Герасін (Нагладзе), який під час судового засідання лежав на каталці, Лаша Герасін і Манучар Варшанідзе.